Na Amazonu je bil lani zabeležen porast pritoževanja strank zaradi manjka vonja dišečih sveč

Raziskovalka Kate Petrova je na Twitterju opazila zanimiv zapis, ki pravi da se veliko ženska na spletni strani Yankee Candles pritožuje na odsotnostjo vonja pri dišečih svečah. Seveda krivec za to ni nenadna sprememba pri proizvodnji sveč ampak bržkone koronavirus, ki med glavna simptoma uvršča pomanjkanje vonja in okusa.

Dišeče sveče so tako postale nepričakovana žrtev koronavirus krize in Kate se je odločila, da zadeva malce bolje razišče. Za svojo raziskavo si je izbrala spletno trgovino Amazon ter pod drobnogled vzela vse opise in pritožbe strank, ki so zapisale, da sveče ne vsebujejo vonja.

Rezultati so pokazali, da je bilo januarja lani takšnih pritožb manj kot 2 %, do novembra pa so takšne pritožbe narasle do skoraj 6 %. Petrova pravi, da je bila ta raziskava spočeta bolj iz zabave in da iz nje ne smemo vleči resnih zaključkov, saj bi za prave rezultate potrebovali veliko bolj globoko študijo. Eden od dejavnikov je denimo večja stopnja kupovanja preko spleta, saj so zaradi karanten ljudje veliko več izdelkov naročali preko spleta kot prej in morda je zaradi tega narasla tudi stopnja pritožb.

Vseeno pa je študija zanimiva in nihče ne bi pomislil, da zna zaradi koronavirusa škodo utrpeti tudi trg dišečih sveč in še en dokaz, da si posledic te krize še sploh ne znamo predstavljati. In to ne velja samo za trg izdelkov, ampak tudi za posledice zdravja. Spletna stran The Wall Street Journal je denimo na začetku meseca sporočila rezultate raziskave tistih, ki so že preboleli virus. Od 10 pa vse do 20 % bolnikov je potožilo, da se jim vonj ni povrnil in da jim pomfri zdaj diši kot pokvarjeno meso, vonj kave pa spominja na goreče gume. Krasno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime