Nova serija TCL televizorjev bo izključno v ločljivosti 8K

Kitajski TCL je najprej prodajal svoje televizorje samo čez Lužo, v zadnjih letih pa smo njihove izdelke dobili tudi v Sloveniji. To je dobra novica, saj so TCL televizorji znani po svoji kakovosti in tudi razumljivi ceni, tako manjših, kot tudi večjih modelov.

TCL je pred kratkim najavil dve pomembni novici.

Prva je najava nove XL zbirke televizorjev in TCL bo prvič proizvedel 85 palčne televizijske sprejemnike. Za zdaj so najavili TCL Roku TV (85R435) ločljivosti 4K, TCL Roku TV (85R745) s QLED tehnologijo ločljivosti 4K, and 85 palčni 8K mini-LED TCL TV ločljivosti 8K. Za to serijo XL televizorjev obljubljajo dobre cene, saj bo osnovni 85-inčni model veljal 1599 $, cena pa se bo nato zvišala za QLED različico in seveda mini-LED, ki bo z 8K ločljivosti zagotovo zase zahteval precej več. XL serija naj bi izšla v prvi četrtini tega leta.

Druga novica pa je najava TCL televizorjev serije 6. Ta bo namreč nosila visok preskok v ločljivosti, saj bodo prav vsi televizorji v tej seriji nosili ločljivost 8K, TCL pa pravi, da bodo to prvi televizorji, ki bodo nosili vsaj približno normalne cene. Cena 8K sprejemnikov je v zadnjih letih drastično padla in zdaj si lahko že kupite primerke, ki stanejo 2-3 tisočake, seveda pa ta strošek eksponentno naraste z velikostjo zaslona. Če bo TCL še dodatno zmanjšal stroške, potem bo morda 8K končno zaživel v naših dnevnih sobah.

TCL je še povedal, da bo serija 6 nosila izboljšan AiPQ Engine, kar bo pomagalo pri obdelavi 8K slike, žal pa nismo še dobili nobene informacije o datumu izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime