Bethesda dela na novi Indiana Jones igri

Znamka Indiana Jones je danes še vedno popularna tako kot ob svojem vrhuncu, a morda boste presenečeni, da že leta in leta ta franšiza ni doživela novega izdelka. Porazni zadnji film Kingdom of the Crystal Skull je izšel davnega leta 2008, zadnja prava igra pa je bila LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues iz leta 2009. No, v bistvu lažem, saj je zadnjo igro izdelala Zynga, pod imenom Indiana Jones Adventure World pa smo jo lahko igrali na Facebooku.

Skrajni čas je potem, da se karizmatični arheolog zopet vrne in ravno to je včeraj napovedal založnik Bethesda. V kratkem dražilniku lahko vidimo mizo, ki na sebi nosi cel kup stvari, ki bi prav prišle arheologu, na koncu pa vidimo tudi klobuk in znameniti bič, vse skupaj pa je pospremljeno z ikonsko glasbo.

Na novi igri dela razvijalec MachineGames, ki je poznan po svoji seriji Wolfenstein iger. Razvojna ekipa se očitno ne more posloviti od pobijanja Nazijev in Indiana Jones jim bo dal možnost, da se na Tretji rajh spravijo iz druge smeri.

Igra je še daleč od izida, spremljali pa naj bi originalno zgodbo na vrhuncu slave popularnega raziskovalca. Pri igri bo kot izvršni producent podpisan Todd Howard, ki ga igralci poznamo kot vodjo Elder Scrolls in Fallout iger.

Ostaja pa eno pomembno vprašanje: na katerih platformah bo izšla nova igra? Bethesdo si namreč lasti Microsoft in prav možno je, da bomo novega Indiano Jonesa igrali samo na Xbox konzolah, Microsoft pa bo tako dobil svojega tekmeca Uncharted franšizi, ki se je, ironično, že od začetka zgledovala prav po Indiani. Res je, da je Indiana licenca od Disneyja, a ni izključena možnost, da sta oba igralca podpisala pogodbo, ki bo igro ali pa celo franšizo zavezala samo Microsoftovim konzolam in PC-ju.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

    • MachineGames ne dela na Elder Scrolls igri ampak Bethesda GAME studios… prav tako pa te moram razočarat, ker zgleda da ne veš, ampak pred novo Elder Scrolls igro pride Starfield ;).

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime