Samsung najavil serijo telefonov Galaxy S21 – poslovite se od priloženih polnilcev

Zdi se, da so telefoni v zadnjih letih naleteli na trd zid, ki preprečuje tehnološke inovacije, tako da vsako leto znotraj naprav dobivamo samo malce večje strojne mišice in boljše kamere, medtem ko vse ostalo ostaja isto ali pa celo še slabše.

Samsung je na včerajšnjem dogodku Samsung Unpacked 2021 najavil novo serijo telefonov in drugih izdelkov in priznati moram, da je bila to ena bolj dolgočasnih predstavitev, saj se Samsung drži začrtanih smernic kot pijanec plota, tako da nas prezentacija ni ravno navdušila.

Središče pozornosti je seveda zavzela nova serija telefonov Galaxy S21. Na voljo bodo modeli Galaxy S21 5G za 840 €, Galaxy S21+ 5G za 1080 €, na vrhu ponudbe pa stoji Galaxy S21 Ultra 5G za okoli 1300 €. Te cene so vzete iz Telekoma brez vezave, kjer so telefoni že ponujeni v prednaročilo.

Galaxy S21 5G in Galaxy S21+ 5G sta si po specifikacijah precej slična telefona. Plus varianta vsebuje 17 cm diagonalo zaslona napram 15,7 cm običajne verzije, na zadnji strani pa pri obeh najdemo enak sistem trojnih kamer: telefoto (64 MP), širokokotna (12 MP) in ultra širokokotna kamera (12 MP). Vse skupaj poganja 8 GB pomnilnika, model Plus pa vsebuje boljšo 4800 mAh baterijo.

Ultra svojo višjo ceno opravičuje z 12 GB delovnega pomnilnika in četvorico kamer: širokokotna (108 MP), ultra širokokotna (12 MP), telefoto (10 MP in 3x povečava) in telefoto (10 MP in 10x povečava). Tudi sprednja kamera je pri Ultra različici bolj napredna, saj vsebuje 40 MP ločljivosti v primerjavi z 10 MP, ki jih dobite ob običajnih verzijah. Tu je še bolj napredna baterija 5000 mAh ter 17,3 diagonala zaslona, ki je dovolj velika, da bo Samsung prvič v zgodovino ob običajni telefon priložil tudi S-Pen pisalo, ki je bil do sedaj sestavni del Note telefonov.

Seveda vsi telefoni podpirajo snemanje v 8K ločljivosti, Ultra pa ponuja tudi izboljšano fotografiranje v nočnem načinu, kar naj bi jih približalo Applu.

galaxy s21

Ko smo že pri Jabolčniku, od njih so si sposodili še eno idejo in tako nova generacija telefonov ne bo vsebovala polnilca ampak samo USB-C kabel.

Najavljena je bila tudi nova verzija slušalk Galaxy Buds Pro, ki se je znebila svoje fižolove oblike, ki jo je imela prejšnja generacija Live. Pro verzija se hvali z boljšim zvokom ter IPX7 standardom za zaščito pred vodo, za njih pa bo treba odšteti kar 200 €.

galaxy buds pro

Osebno sem pri novi seriji telefonov najbolj razočaran nad obliko. Zadnji sistem kamer je videti, kot bi ga nekdo naknadno privijačil na telefon, nisem pa niti navdušen, da bo imela osnovna verzija S21 telefona zadnjo stran plastično, ki je resda bolj vzdržljiva, a hkrati ne daje tako dobrega občutka kot steklo.

Nova serija telefonov bo na prodajne police stopila 29. januarja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime