DOOM 3 lahko zdaj igramo na Oculus Quest VR sistemih

DOOM 3 iz leta 2004 je povsem druga igra kot pa zadnji del Eternal iz leta 2020. Razvijalec id Software je namreč takrat več poudarka dajal na grozljivost, kot pa na akcijo in dobre stopnje, tako da je DOOM 3 ob svojem izidu precej razdelil mnenja igralcev.

Špil je bil precej efektivna grozljivka, zdaj pa lahko igro izkusimo tudi na brezžičnih VR sistemih Oculus Quest. Predelava ni uradna, saj je zanjo poskrbel modder DrBeef, ki je v preteklosti spočel podobni predelavi za igri Half-Life in Return to Castle Wolfenstein.

Zdaj je prišel na vrsto DOOM 3, modifikacija Doom3Quest pa vam bo prinesla več kot 12 ur enoigralske zabave, večigralstvo pa trenutno še ni podprto. Kar je še posebej navdušujoče pri projektih DrBeefa je dejstvo, da ne gledamo samo igre iz VR pogleda, ampak da je bilo poskrbljeno tudi za napredne kontrole, tako da verno vihtimo orožja in s kontrolerji upravljamo z raznimi zasloni na dotik, ki jih najdemo znotraj Dooma 3.

Za igranje boste potrebovali nameščeno originalno kopijo igre ter program SideQuest, ki poenostavi nameščanje aplikacij na Quest 1 in Quest 2 VR sisteme. Več informacij o poteku namestitve lahko najdete na uradni strani.

Če morda VR sistema nimate, potem si oglejte ponudbo na EIGRE.si, ki med drugim omogoča najem VR opreme za res nizko ceno, pred kratkim pa so v ponudbo uvrstili tudi Oculus Quest 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime