Nesrečni kripto uporabnik ima samo še dva poskusa, da ugane geslo Bitcoin denarnice, vredne 240 milijonov dolarjev

Zgodbe iz kripto sveta so vedno zabavne in ena takšnih prihaja iz strani programerja Stefana Thomasa iz San Francisca, ki je deset let nazaj prejel lepo količino Bitcoin žetonov v zameno za izdelavo animiranega videa z naslovom “What is Bitcoin?”. Takrat je bil za svoje delo plačan z Bitcoin žetoni, vrednost enega pa je leta 2011 znašala manj kot 10 dolarjev.

Thomas je svoj zaklad pridno hranil in danes je Bitcoin vreden več kot kadarkoli prej. Vrednost enega kovanca je presegla 34.000 dolarjev, Thomas pa ima na varnem shranjenih 7002 kovancev, kar skupno vrednost sešteje na 240 milijonov dolarjev.

Lepa vsota, do katere pa Stefan trenutno ne more dobiti dostopa. Bitcoin je namreč zaščiten z geslom, ki pa ga nesrečnež ni nikamor zapisal in zdaj ga čaka težka naloga priklica spominskih celic. Za pravilno geslo ima namreč samo 10 poskusov, 8 od njih pa jih je že pokuril. Če se zmoti še dvakrat, bo vse to bogastvo ostalo za vedno zaklenjeno.

bitcoin
Thomas sedi v parku in si poskuša nazaj priklicati en hudo pomemben spomin.

Thomas je za spletno stran New York Times podal intervju in vidimo lahko, da tipu vsekakor ni lahko pri srcu. Povedal je, da velikokrat leži na postelji in razmišlja o geslu, nato se spravi za računalnik z novo strategijo in ko se ta izkaže za neuspešno postane zopet obupan.

Thomasu so po objavljenem članku razni varnostni strokovnjaki ponudili svojo pomoč. Nekateri so prepričani, da lahko zlomijo zaščito IronKey trdega diska, kjer se trenutno nahajajo Bitcoini. Seveda pa želijo v zameno prejeti del zaklada.

Kaj točno bo storil Thomas za zdaj ni jasno, a za prihodnost in kruh se mu ni treba bati. Thomas ima kar nekaj Bitcoinov iz drugega vira, leta 2012 pa se je pridružil startup valuti Ripple, ki ji je med koronavirus krizo tudi lepo narasla vrednost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime