Originalni DOOM ustvarjalec stopenj prodaja svojo uničeno tipkovnico na Ebayu za več kot 250 $

Razvijalec id Software že od samega začetka skrbi za izdelavo DOOM iger, a razvojna ekipa se je v vseh teh letih od izida originalne igre leta 1994 korenito spremenila.

Odšli so skoraj vsi ključni možje, ki so poskrbeli za izdelavo odličnega prvenca. Med njimi je bil najbolj pomemben John Carmack, ki je bil in še vedno je genialen programer. Čeprav so bile njegove ničle in enice najbolj pomembne pri izdelavi originalne igre, ki je bila tudi prva igra, ki je vsebovala pomenljivo večigralstvo, pa je žaromet pozornosti v devetdesetih zasedal en drug Jože.

Govorimo o John Romeru, ki ni bil tipičen gik, ampak dolgolasi ustvarjalec stopenj, ki je nosil uspeh svoje stvaritve na rokavu. Romero je postal znan zaradi svojega razvpitega življenja, saj je oboževal slavo in se je okoli vozil z rumenim Ferrarijem. Romero je pri id-ju delal 5 let, v tem času pa se je podpisal pod pomembne igre kot so Doom, Doom 2, Commander Keen in Quake.

Romero je bil tudi zanesen igralec večigralskih spopadov. Prav on je bil zaslužen za iznajdbo imena Deathmatch, ki je bil najbolj popularen večigralski način, vse dokler ni večigralske planjave zasedel battle royale.

John je med enim napetim večigralskim obračunom v igri Quake izgubil živce in nastradala je njegova nič hudega sluteča Mac tipkovnica. Romero je začel udarjati po njej in jo je tako povsem razbil ter jo besen odvrgel v kot. Nato je romala na podstrešje in tam nabirala prah dolga desetletja, vse dokler se ni Romero pred kratkim spravil k spomladanskemu čiščenju in se jo je odločil ponuditi na Ebay dražbo.

Po 46 ponudbah se je trenutno cena ustavila na 252 $, čas za licitacijo pa se bo iztekel v sredo, 20. januarja, tako da bo vmes cena še gotovo narasla.

John je v opisu tipkovnice zapisal, da ko je jezen ponavadi ne izgubi živcev, a ta dan je bil pač drugačen. Zapisal je še, da je njegova zadnja uničena tipkovnica našla svoj prostor v muzeju za igre, tole Applovo pa lahko po želji še podpiše, tako da ima še dodano vrednost za zbiratelje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime