Novi Netflix dokumentarec Night Stalker o serijskem morilcu je za nekatere preveč grafičen

Pretočni servis Netflix vsebuje cel kup dokumentarcev o serijskih morilcih in čeprav so te pošasti v preteklosti počenjale res grozljive zločine, so njihovi zločini recept za hudo zanimivo gledanje.

Osebno sem bil navdušen nad dokumentarcem Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes, ki mi je podrobno predstavil zgodovino enega najbolj hudobnih ljudi v zgodovini, o katerem prej nisem vedel ničesar.

Pred kratkim se je na Netflixu pojavil nov dokumentarec, ta pa govori o strašljivem morilcu Richardu Ramirezu, ki je svoje umore izvajal v Los Angelesu, prestrašeni ljudje pa so mu takrat nadeli ime Night Stalker.

Kar je bilo posebnega pri tem serijskemu morilcu je njegovo izključno izbiranje svojega plena. Njegove žrtve si bile namreč stare med 6 pa vse do 82 let, prihajale so iz različnih sosesk in so bile sestavljene iz različnih ras. To je policiji takrat, ko je leta 1985 v Los Angelesu vladal rekordni vročinski val, povzročalo velike probleme, saj imajo serijski morilci navadno neke navade, ki se jih držijo skozi svoje uboje, ta popolna naključnost pa je igro mačke in miši precej zakomplicirala.

Ramizer je v 14 mesecih pobil kar 13 ljudi, vmes pa je izvedel še cel kup posilstev, ropov in napadov. Končno so ga ujeli avgusta 1985, ko ga je 13-letni deček zasačil izven svojega stanovanja. Ramirez je takrat poskušal pobegniti, a deček si ga je dobro ogledal in je celo videl njegov avto in registrsko tablico. To je bilo dovolj za njegovo aretacijo.

Štiridelni dokumentarec lepo oriše vse dogodke, zadeva pa je precej grafična. Ustvarjalci so namreč uporabili veliko posnetkov iz tistega obdobja ter fotografij iz scen umorov, kar je bilo za nekatere gledalce malce preveč in nepotrebno. Za gledanje je tako treba biti pripravljen in če vas ob takšnih prizorih morda stisne pri srcu, potem morda ta dokumentarec ni za vas.

Night Stalker: The Hunt For A Serial Killer je zdaj na voljo za predvajanje na Netflixu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime