Resident Evil Village dobil srhljiv igralni napovednik in datum izida

Založnik Capcom je za včeraj napovedal večjo predstavitev Resident Evil franšize, saj ta praznuje svojo 25. letnico in se jo zato spodobi proslaviti. Na žalost so bili oboževalci nad prikazanim precej razočarani, saj so pričakovali vsaj pol ure dolgo predstavo, kjer bi videli vse prihajajoče Resident Evil projekte, na žalost pa je bilo vsega konec v malce manj kot petnajstih minutah.

Smo pa vsaj dobili pošten vpogled v naslednji del franšize – Resident Evil Village. Osmi del bo v avanturo zopet vpoklican Ethana Wintersa, ki smo ga nadzorovali že v Resident Evil 7, zdaj pa se je tip zopet znašel v težavah. V neki nenavadni zasneženi vasici, ki se nahaja pod ogromnim gradom, se je namreč izgubil njegov otrok. Tako mu ne ostane drugega, kot pa da spet prime za orožje in se napoti v neizrekljive grozote, ki tokrat ne bodo zombijevske, ampak bolj vampirske, težave pa nam bodo delali tudi grozljivi volkodlaki.

Capcom je prvič pokazal igralni posnetek in kakor lahko vidimo, bo igranje precej spominjalo na sedmi del. Tudi tokrat bomo raziskovali temne predele okolice iz prvoosebnega pogleda, pogon RE Engine pa je bil tokrat še nadgrajen in kaže resnično grozljivo in čudovito okolico. Capcom je tudi uradno potrdil, da bo Village izšel prav za vse konzole in s tem odpravil dvome, da se zadeva ne bo pojavila na konzolah Xbox One in PlayStation 4.

Navdušijo tudi dizajni nasprotnikov. Pot nam bodo prekrižale vampirske sestre, glavno vlogo pa bo očitno igrala ogromna gospodična, ki pa za zdaj še nima imena. Vrača se trgovec iz Resident Evila 4, le da bo tokrat ta precej bolj zajeten in se bo imenoval The Duke. Iz Resident Evil 4 bomo dobili tudi tetrisovo prekladanje predmetov v inventarju ter kombiniranje predmetov.

Resident Evil Village je dobil tudi uraden datum izida. Ta se bo zgodil 7. maja 2021, na voljo pa je že demo verzija igre, ki pa jo lahko igrajo samo lastniki PlayStationov 5, enkrat v pomladi pa se bo pojavil tudi na drugih platformah.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime