Gearbox odstranil Denuvo zaščito iz igre Borderlands 3

Zloglasna Denuvo zaščita je na PC-ju precej popularna, a iz napačnih razlogov. Igralci je namreč ne marajo preveč, saj otežuje igranje brez internetne povezave, pojavila pa so se tudi ugibanja, da Denuvo v nekaterih igrah poslabša optimizacija in priveden do zatikanja. Konkretnih dokazov za to ni, vendar pa se zdi, da igra v nekaterih igrah podaljša čas nalaganja.

Nekateri igralci so se zato odločili bojkotirati igre, ki v sebi nosijo Denuvo zaščito. To je do pred kratkim bila tudi igra Borderlands 3, ki je bila na začetku na voljo samo v Epic Games trgovini, od takrat pa se je pojavila tudi na Steamu ter izdala cel kup DLC-jev za prvo sezono, razvijalec Gearbox pa za igro pripravlja tudi 2. sezono. Založnik Take-Two se je avgusta lani pohvalil, da je Borderlands 3 na vseh platformah prodal več kot 10 milijonov izvodov in to kljub temu, da je bil sprva na voljo samo na Epic Games platformi.

Od izida je zdaj očitno preteklo dovolj časa, da se je razvijalec odločil odstraniti Denuvo zaščito in tako lahko tisti igralci, ki ste ves čas pozorno stali v bojkotu, končno posežete po svojem izvodu. Igra je na voljo na Steamu in Epic Games trgovini, žal pa založnik trenutno ne ponuja nobenega popusta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime