Half-Life 2 preigran v 13 minutah – a tokrat v obratni smeri

Igra Half-Life in njeno nadaljevanje je med speedrunnerji hudo priljubljena tekalna steza. Najhitrejši čas si igralci med sabo redno podajajo in zadnji rekord na novem pogonu je bil podrt samo nekaj tednov nazaj, igralec pa je za svoj podvig potreboval 46 minut.

Skupina 12 igralcev pa se je lotila prav posebnega podviga in se spravila igro preigrati v obratni smeri. Izziv je zahteval namestitev modifikacije, saj vam običajno igra zaklene vračanje na že obiskane stopnje, ekipa pa je morala tudi prilagoditi svojo taktiko hitrega igranja v obratno smer. Za trening so potrebovali kar 345 dni in medtem so mojstrovali posamezne stopnje ter nato hitrostno preigravanje združili v en tek, ki je trajal samo okoli 13 minut.

Za podrobno razlago podviga si oglejte sledeči posnetek, v katerem dva tekmovalca razložita njihovo strategijo premagovanja stopenj. V posnetku se nahaja kar nekaj zanimivosti, ki se tičejo predvsem pametnega manipuliranja z mapami in teh strategij se lahko spomni samo nekdo, ki je v takšno preigravanje vložil stotine ur.

Za zdaj o novem Half-Life poglavju še ni nekih konkretnih novic. Gabe Newell je pred časom povedal, da ima razvijalec Valve v mislih kup projektov, saj jim je Half-Life: Alyx ponovno dal veter v ustvarjalska jadra in samo upamo lahko, da ne bodo vse te igre izšle samo na VR sistemih ampak tudi na običajne prikazovalnike.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime