V razvoju je serija Alien, na kateri dela ustvarjalec Fargota

Znanstvenofantastična serija Alien je ena najbolj tragičnih zgodb v filmski industriji. Od vseh delov sta namreč zares dobra bila samo prva dva, nato pa je franšiza začela toniti v brezno povprečja. Tretji in četrti del sta bila pozabljiva, da odvrtkov Aliens vs Predator sploh ne omenjamo. Originalni režiser Ridley Scott je nato spočel dva preddela Prometheus, ki pa sta si zame preveč dala opravka s filozofiranjem.

Franšizi ni šlo dobro niti v igričarskih vodah in leta 2015 smo dobili porazni Aliens: Colonial Marines, ki naj bi nadaljeval zgodbo filmov, a je igralno in štorijalno bil povsem mimo. Praktično edini res dober Alien izdelek v zadnjih letih je bila tako grozljivka Alien Isolation, ki pa se je prodal slabo in tako verjetno nikoli ne bo dobil uradnega nadaljevanja.

Franšizo zdaj v rokah drži Disney, ki pa očitno Osmega potnika še ne namerava pokopati pod zemljo. Disney je namreč odobril izdelavo nove Alien serije, ki jo je zaupal svoji veji FX, na čelo ustvarjanja pa je postavil Noaha Hawleyja, ki se je prej podpisal pod odlični seriji Fargo in Legion. Kot izvršni producent naj bi se mu pridružil tudi Ridley Scott, a ta za zdaj še ni dokončno potrdil sodelovanja. Ridley je nedavno naredil svoj prvi preskok na televizijo, saj je za pretočni servis spočel serijo Raised by Wolves in tako njegovo sodelovanje z Disneyjem ne bi bilo preveč šokantno.

Serija naj bi prvič v zgodovini prikazala dogodke na Zemlji in naj bi združila prvine prvih dveh filmov. Tako bomo zagotovo dobili odgovore na marsikatera vprašanja, ki že leta preganjajo Alien oboževalce.

Datum izida je seveda še neznanka, tako da nas čaka še kar nekaj čakanja, žal pa bo zadeva očitno na voljo samo na pretočnem servisu Hulu, ki pa pri nas še ni na voljo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime