Babylon 5 Remastered zdaj na voljo na pretočnem servisu HBO Max

Serija Babylon 5 je tekla 5 sezon in svoje življenje zaključila leta 1998. Kljub svojemu kratkemu življenju jo mnogi čislajo za najboljšo znanstveno-fantastično serijo vseh časov, kultni popularnosti navkljub pa nikoli nismo dobili nove sezone ali pa ponovnega zagona franšize.

Warner Bros. se je zdaj odločil serijo ponovno obuditi in na pretočni servis HBO Max je pripeljal nadgrajeno verzijo Babylon 5 Remastered. Ustvarjalci so se lotili digitalnega skeniranja originalnega filma v ločljivost 4K, nato pa so posnetke spravili v HD ločljivost ter vmes odpravili par grafični napak in popravili barvo. Digitalno so bili nadgrajeni tudi CGI efekti, ki morda danes izpadejo malce smešno in tudi leta 1998 niso ravno odpihnili gledalcev.

Babylon 5 je sicer že prišel v digitalni podobi na DVD-jih, vendar pa so takrat ustvarjalci raztegnili sliko na format 16:9. Remastered verzija te napake ne ponovi in tako ohrani format 4:3, kar pomeni, da boste na večjih televizorjih ob straneh gledali črne stranice, a tako je vsaj ohranjena originalna vizija ustvarjalca in vidimo točno tisto, kar so nam takrat razvijalci želeli predstaviti.

Warner Bros je v izjavi za javnost povedal, da je bila ta predelava delo ljubezni in da so za projekt potrebovali 6 let. Na HBO Maxu se je pojavilo vseh 5 sezon, dodan pa je tudi film The Gathering, ki pa ni bil digitalno predelan.

HBO Max ni na voljo pri nas, a predelane epizode lahko vseeno pridobite na Amazonu ali pa v trgovini iTunes.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime