Epic Games trgovina je lani zabeležila porast uporabnikov, a ti ne kupujejo ravno veliko

Založnik Epic je včeraj objavil nekaj aktualnih številk glede svoje trgovine Epic Games Store, ki jo imajo nekateri PC igralci radi, drugi pa jo sovražijo iz dna srca.

Številke so na prvi pogled vzpodbudne. Mesečno število aktivnih uporabnikov se je povišalo iz 32 na 56 milijonov, kar pa je pošteno za svojim največjim konkurentom Steamom, ki je v decembru 2020 zaznal rekordnih 120 milijonov aktivnih uporabnikov.

epic games

Vse skupaj ima Epic Games trgovina 160 milijonov uporabnikov, največje število istočasnih igralcev, ki je istočasno preigravalo igre pa je bilo 13 milijonov. Spet, to so lepe številke, a Steam je po drugi strani zabeležil 24,8 milijona istočasnih igralcev.

Epic je v 2020 podelil 103 brezplačnih iger v skupni vrednosti 2407 dolarjev, igralci pa so prevzeli 749 milijonov iger. To so ogromne številke, a po drugi strani se zdi, da igralci samo vzamejo zastonjske igre in ne delajo kakšnih bistvenih dodatnih nakupov.

Čisto brez dobička trgovina seveda ni ostala. Epic Games je v 2020 zaslužil 700 milijonov dolarjev, vendar pa je to komaj kaj več od leta 2019, ko je bil zaslužek 680 milijonov dolarjev. Igralci so za igre iz rok tretjih razvijalcev in založnikov zapravili 265 milijonov dolarjev, medtem ko je v 2019 ta številka znašala 251 milijonov dolarjev. Številke so sicer narasle, ampak te cifre založniku ne morejo biti ravno v ponos. Za nami je namreč leto pandemije, kjer so bile digitalne trgovine obiskane v rekordnih številkah in porast za nekaj procentov je bil zagotovo pod priačakovanji.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime