Cloverfield bo dobil direktno nadaljevanje, ki pa ne bo snemano v “found footage” formatu

Film Cloverfield iz leta 2008 je ena mojih najljubših grozljivk in to je zame osebno eden zadnjih res dobrih predstavnikov “found footage” žanra, katerega sem zelo velik oboževalec, a v njem najdemo sila malo res dobrih izdelkov.

Cloverfield je leta 2008 izšel pod proračunom 25 milijonov dolarjev, a ta znesek je presegel zelo hitro in po celem svetu zaslužil 172 milijonov dolarjev. Film je sledil skupini dvajsetletnikov, ki na eni zabavi v New Yorku nenadoma v daljavi vidijo eksplozijo. Nato se dogodki začnejo nizati zelo hitro, saj je New York napadla ena ogromna zverina in to očitno povsem brez razloga, skupina preživelih pa poskuša ubežati uničenju.

Film je bil tudi iztočnica za ustvarjanje Cloverfield vesolja in dobili smo dva naslednika, ki pa se nista odrezala prav dobro. Problem je bil v temu, da sta bila filma 10 Cloverfield Lane in The Cloverfield Paradox najprej zamišljena kot povsem ločena izdelka, potem pa je nekdo dobil idejo, da bi filma nekako povezali v Cloverfield dogodke. Paradox je na tem mestu povsem pogrnil in mnogi so zaradi njegovega neuspeha sumili, da je to tudi konec te franšize.

A zmotili so se, saj spletna stran HollywoodReporter poroča, da je v izdelavi povsem nov del, ki bo tokrat direktno nadaljevanje izvirnika. Kot producent bo, tako kot v izvirniku, delal J. J. Abrams, pridružila pa se mu bo Hannah Minghella, ki je vodja produkcijske hiše Bad Robot. Scenarij bo spisal Joe Barton, ki dela tudi na seriji Gotham City Police Department za pretočni servis HBO Max. Na žalost naj nadaljevanje ne bi bilo posneto v slogu “found footage” žanra, kar je zame velika škoda.

A morda še ni vse izgubljeno in ustvarjalci nas znajo presenetiti s kakšnim trikom. Datum izida je seveda še daleč stran, tako lahko do takrat še enkrat pogledate original, vašo pozornost pa si zasluži tudi 10 Cloverfield Lane, v katerem John Goodman odigra svojo vlogo perfektno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime