Hekerji vdrli v deviški pas in od lastnika zahtevali odkupnino za njegov penis

Tehnologija gre hitro naprej in eno glavnih gonil napredka je tudi zabavanje na področju seksualnih igračk. Saj niste mislili, da je VR tehnologija postala tako razširjena samo zaradi iger in da je Oculusova brezžična VR naprava prodajni hit samo zaradi svobode mahanja v VR igrah?

Kitajsko podjetje Qiui na področju tehnološko dovršene spolne dovršenosti ponuja kar nekaj izdelkov, lani pa so izvrgli izdelek Cellmate. Za njegovo inspiracijo so se vrnili v srednjeveške čase, ko so vrli vitezi svojim izvoljenkam na pasove natikali deviške pasove, ki so njihove izvoljenke ohranile zveste in pot do njihovega zaklada je človek lahko odklenil samo s posebnim ključem.

Cellmate dela na podoben princip. Primarno je namenjen dvema uporabnikoma oz. paru, ki rad v svoje razmerje doda ščepec vzburjenja. En uporabnik si okoli pasu natakne Cellmate deviški pas, nadzor nad njim pa ima drug uporabnik preko aplikacije. Samo ta lahko nato odklene pas in ima tako popoln nadzor nad genitalijami partnerja.

Ravno to napravo je nase nataknil Sam Summers, ki je čakal na odgovore svoje partnerice. A kar naenkrat je na aplikacijo dobil bizarno sporočilo, v katerem je nekdo od njega zahteval 1000 $ v bitcoinih ali pa bo njegov pas ostal zaklenjen za vedno.

Sam je najprej mislil, da si ga je želela privoščiti punca, a ko je tej povedal njuno varno besedo in je še vedno zatrjevala, da sporočilo ni prišlo od nje, je Sama zadela groba resničnost njegovega položaja. Njegov penis je bil ujet in v rokah ga je držal nek neznanec, ki mu je bilo samo do denarja.

Sam je najprej začel iskati kakšen ročni odklep na napravi, a ga seveda ni našel, saj naprava potem ne bi imela pomena. Nato se je spomnil, da je imel še nekaj kriptovalut in te je poslal svojemu izsiljevalcu. A ta je nato želel samo še več denarja.

Paru tako ni ostalo drugega kot da se odpravi v trgovino po klešče in sledil je dolg in boleč proces rezanja naprave. Na koncu se je le rešil presnete naprave, a brez zapletov ni šlo. Sam sicer pravi, da njegov penis nima resnejših ran, a med rezanjem je prišlo do krvi, cel postopek pa je močno bolel.

Na koncu je vrgel napravo stran in zbrisal aplikacijo, izkušnja pa mu je pustila travme, tako da bo v prihodnosti definitivno gledal za bolj varnimi izdelki.

Cellmatova ranljivost je bila objavljena že junija lani, strokovnjaki pa so že takrat opozarjali na nevarnost zaklepa in da lahko heker preko aplikacije celo bere zasebna sporočila in vidi točno lokacijo svoje žrtve. Ranljivost je bila sporočena razvijalcu, ki je napako popravil za nove uporabnike, stari pa so ostali s to napako, saj bi popravek sprožil zaklep pri vseh njihovih uporabnikih.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime