Google ugasnil svoj razvijalski studio za pretočni servis Stadio

Google je s svojim servisom Stadia obljubljal spremembo na trgu videoiger. Igralcem ni treba več kupovati dragih PC-jev in konzol, vse kar potrebujejo je močna internetna povezava ter televizijo, ki ima možnost nameščanja aplikacij. Kupljene igre bi nato pretočno igrali preko interneta, vse skupaj pa bi poganjale močni PC-ji v Googlovih centrih.

Vse skupaj se sliši zanimivo in revolucionarno, a videlo se je, da Google vse od izida servisa v novembru 2019, v svoj izdelek ne verjame preveč. Kot prvo zadeva ni bila na voljo po celem svetu, tisti, ki pa so že lahko igrali, pa so poročali o zatikanju in zaklenjeni ločljivosti 1080p. Poleg tega si moral za igranje plačevati mesečno naročnino in še kupiti igre, ki so nosile polno ceno.

Aprila lani je Google ponudil tudi brezplačno verzijo Stadie, a takrat je na trg že agresivno vstopal Microsoft, ki v enem paketu Game Pass ponuja ogromno iger ter tudi pretočniško igranje preko servisa X-Cloud.

Stadii je tudi boleče manjkalo ekskluzivnih iger in servis je tako dolgo obstajal brez pravih načrtov za prihodnost. Google je včeraj temu tavanju naredil konec in v svojem javnem zapisu sporočil, da ukinja svoja dva studia, ki naj bi delala na ekskluzivni vsebini za Stadio. Spletna stran Kotaku poroča, da je bilo prizadetih okoli 150 delovnih mest, ti pa naj bi zdaj delo našli v drugih vejah Googla.

To ne pomeni nujno smrti Stadie, saj bo servis nadaljeval svoj obstoj, le da se bo zdaj moral zanašati na igre drugih razvijalcev. Google prav tako namerava ponuditi svojo tehnologijo za nakup drugim založnikom, saj čedalje več njih razmišlja o ustanovitvi svojega pretočniškega servisa.

A zdi se, da Stadia ne bo več obstajala dolgo in da je Google že po 14 mesecih dvignil roke nad projektom. Google je zdaj že znan po ubijanju svojih projektov in Stadia se zna prav kmalu pojaviti na njihovem pokopališču.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime