Kitajska igra Tale of Immortal se je samo v enem tednu prebila med najbolj igrane igre Steama

Če si te dni ogledate Steamovo lestvico najbolj igranih iger boste na vrhu opazili stara imena, a vmes se je vrinil en novinec, ki sploh ne vsebuje angleškega zapisa. Prvo mesto še vedno drži vedno popularni Counter-Strike: Global Offensive, na drugem je Dota 2 ter na tretjem PUBG. Preseneti pa četrto mesto, ki ga zavzema 鬼谷八荒.

V angleščini se igra imenuje Tale of Immortal, gre pa za od zgoraj gledano pretepačino v odprtem svetu, kjer z borilnimi veščinami pretepamo naokoli hodeče monstrume, si nabiramo izkušnje in na koncu postanemo čisto pravi bog. Grafična podoba igre je preprosta, a to očino ne odvrača igralcev, da ne bi masovno preigravali za indie naslov. Tale of Immortal je na vrhu popularnosti istočasno preigravalo 172k igralcev, kar ga postavi pred nekatere veliko večje naslove tipa GTA 5 in Apex Legends.

Kar je še posebej zanimivo pri tej igri je dejstvo, da Tale of Immortal ni preveden v angleščino in ga lahko igramo samo v kitajščini. To je špilu zagotovo odtegnilo lep delež igralcev, a po drugi strani priča o temu, koliko Kitajcev uporablja to platformo. Po zadnji raziskavi naj bi se na Steamu zadrževalo preko 30 milijonov Kitajcev in kitajščina je drugi najbolj popularen jezik uporabniškega vmesnika Steama.

Številke niti niso tako presenetljive, če v obzir vzamemo dejstvo, da je Steam anomalija kitajskega trga, ki je pod ogromno cenzuro. Kitajski igralci tako na Steamu lahko igrajo naslove, ki so drugače pri njih prepovedani in preprosto uživajo v igrah tako kot vsi drugi igralci po svetu. Žal pa ta idila ne bo trajala dolgo, saj naj bi Valve že za naslednji teden pripravljal cenzurirano različico Steama, ki bo za kitajske igralce obvezna, storitev pa naj bi bila zagnana že 9. februarja.

Tale of Immortal si lahko ogledate na Steamu za 17,99 €, igra pa je še v fazi Zgodnjega dostopa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime