Assassin’s Creed Valhalla ima zdaj enako število oklepov zaklenjenih v trgovini kot so na voljo v igri

Založnik Ubisoft je začel z igro Assassin’s Creed Origins izvajati nevarno prakso prodajanja mikrotransakcij v enoigralski igri. Enako potezo je dolgo nazaj poskušal narediti založnik Warner Bros. v igri Middle Earth: Shadow of War, a je takrat naletel na tako jezen odziv igralcev, da je moral igri popolnoma odstraniti trgovino in šele takrat se je srd oboževalcev pomiril.

Vendar pa začuda Ubisoft ni naletel na tako negativne kritike, zato je mikrotransakcije ponudil tudi v nadaljevanju Odyssey, napadu mikrotransakcij pa se ni izognil niti zadnji del Valhalla. Vendar pa se zdi, da je tokrat Ubisoft šel vendarle malce predaleč, saj je igralcem končno odneslo pokrov iz glave.

Center jeze je postala Reddit tema, v kateri se je eden od igralcev pritožil, da Ubisoft neprestano dodaja novo vsebino v trgovino, sama igra pa dobiva zgolj popravke. Zadeva je narasla celo do te mere, da ima zdaj trgovina enako število zaklenjenih oklepov kot jih ponuja osnovna igra.

Eden večjih minusov pri našem opisu Valhalle se je tikal ravno raznovrstnosti opreme in različnih vrst oklepov je bilo preprosto premalo. Vse skupaj lahko igralec nabere 9 različnih setov oklepov, te pa lahko nato nadgrajujemo pri kovaču. Vendar pa je to nadgrajevanje bolj slaba tolažba za tiste, ki radi svoj lik oblačite v različne cote in kombinacije, ki nato Eivorju naredijo zvezdnika cosplayer tekmovanj.

Ubisoft se na obtožbe še ni odzval. Treba je povedati, da oklepi znotraj trgovine niso ravno realistični in so v bistvu namenjeni bolj popestritvi igranja. Samo poglejte si denimo Draugr Set, ki nas v bistvu spremeni v okostnjaka z zelenimi očmi.

A po drugi strani igra stane 60 € kar bi moralo biti dovolj, da se založniku ne bi bilo treba zanašati na mikrotransakcije, še posebej sredi pandemije, ko ljudje nimajo ravno polnih denarnic.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime