Preživetvena vikinška igra Valheim prodala milijon kopij v samo enem tednu

Steamova lestvica najbolj prodajanih iger je te dni povsem drugačna kot pa samo mesec ali dva nazaj. Se sploh še kdo spomni prekonočnih hitov Among Us in Fall Guys? Ta dva naslova sta namreč dolgo kraljevala lestvici prodaje, a čeprav je bila prodaja odlična, je bilo od začetka jasno, da ti igri ne bosta dolgo nosili krone, saj se ju bodo igralci slej ali prej naveličali.

In to se je tudi zgodilo, saj so zdaj igralci preklopili na nekaj drugega. Trenutno je namreč na prvem mestu vikinška preživetvena igra Valheim, ki je izšla komaj teden nazaj, a je hitro postala prodajni hit. Švedski razvijalec Iron Gate Studios je na uradni Steam strani ponosno najavil, da so igralci samo v enem tednu od izida pograbili že milijon kopij igre, kar priča o temu, da si igralci hudo želijo nove vsebine, pa čeprav je ta še daleč od dokončane. Valheim je namreč še vedno v stanju Zgodnjega dostopa, tako da manjka še veliko igralnih mehanik, naleteli pa boste tudi na marsikakšnega hrošča. Vendar je jedro igre, torej ukvarjanje s preživetjem, huronsko zabavno in zadeva bo skozi čas postala samo še boljša.

S tem se strinjajo tudi igralci, saj ima igra močno pozitivne ocene. Igro je istočasno preigravalo kar 160k igralcev, na Twitchu pa je zabeležila 127k istočasnih gledalcev.

Razvijalec je še zapisal, da bodo v letošnjem letu še naprej dodajali novo vsebino, a glede na zapisano, nekako ne pričakujemo, da bo Valheim v letu 2021 zapustil Zgodnji dostop. Igra vas trenutno na Steamu stane 16,79 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime