Ena najboljših modifikacij za Skyrim, Enderal, prihaja tudi na Skyrim Special Edition

Skyrim je med svojim desetletnim obstojem prejel že nepregledno morje modifikacij, a med njimi izstopa predvsem ena. Imenuje se Enderal, ustvaril pa jo je veteranski razvijalec SureAI, ki je že za Oblivion razvil hudo ambiciozen projekt Nehrim.

Enderal zgodbo predhodnika nadaljuje, SureAI pa je pri razvoju uporabil vse svoje trike in dokazal, da lahko skupina amaterjev razvije modifikacijo, ki marsikje preseže svojega očeta. Enderal je povsem ločen od Elder Scrolls sveta in govori svojo zgodbo, igralni sistemi pa so bili povsem predelani. Sovražniki denimo vsebujejo statične stopnje in se ne prilagajajo stopnji igralca, sistem napredovanja pa je bil spremenjen v bolj klasično RPG formulo, ki nam pri opravljanju nalog prinaša izkušenjske točke. Če torej iščete kakšnega naslednika Gothica, potem se splača pogledati ravno za to modifikacijo, saj si igri delita veliko podobnosti. Nič čudnega potem, da je SureAI sestavljen iz nemških članov.

Vendar pa je Enderal imel eno veliko težavo: igrate ga namreč lahko samo na starejši verziji Skyrima. SureAI je nekaj časa nameraval svoj projekt predelati tudi za Skyrim Special Edition, a so se raje odločili, da po vseh teh letih poskušajo izdelati povsem svoj komercialni projekt, tako da je zmanjkalo časa za popravljanje Enderala.

Njihovo delo so nato naredili njihovi oboževalci in na spletni strani Nexus Mods je nekdo ustvaril lastnoročno predelavo, ki mod prenese na Special Edition. Namestitev ni lahka, saj boste potrebovali nameščeni obe verziji Skyrima in čaka vas tudi kar nekaj klikanja, da bo zadeva delala tako kot mora.

SureAI se je zato odločil, da bo pri razvoju pomagal in na Steamu že lahko najdete vnos za uradno predelavo. Steam namestitev bo veliko bolj enostavno, saj bo vse narejeno z enim klikom, za igranje pa boste morali v knjižnici držati kopijo igre Skyrim Special Edition, a igre ne bo treba namestiti na disk. Predelava bo med drugim prinesla višje in bolj stabilne sličice na sekundo, manj rušenj igre ter možnost predelave za VR, ki jo je nekdo že spočel.

Izid predelave je za zdaj postavljen v marec 2021.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime