King’s Bounty 2 prestavil izid na avgust

Ime King’s Bounty je staro že več kot 30 let, saj je prva igra izšla leta 1990 in ob izidu je bilo vsakemu jasno, da si je špil za vzor izbral takrat popularno serijo Heroes of Might & Magic. Slednja je nato izdala še nekaj popularnih nadaljevanj, King’s Bounty pa je miroval vse do leta 2008, ko je licenco po roke dobil 1C Entertainment in izdal povsem nov del King’s Bounty: The Legend.

Ta je pri igralcih in kritikih naletel na odobravanje, zato je takrat razvijalec Katauri Interactive izdal še nadaljevanje Armored Princess, leta 2010 pa smo izpod istih rok dobili še King’s Bounty: Crossworlds. Tu je razvijalec Katauri zapustil serijo in zadnji uradni projekt je bil King’s Bounty: Dark Side, kjer smo lahko prvič nastopili tudi v vlogi slabih fantov. Vse od takrat franšiza miruje, sedaj pa je napočil čas za ponovno obuditev, saj je v izdelavi čisto pravo nadaljevanje King’s Bounty 2.

Nova igra bo pošteno predelala formulo predhodnikov, saj nas ne čakajo več masivne bitke, ampak manjši spopadi, ki bodo bolj taktični. Treba bo paziti na postavitev enot in veljalo bo pravilo “kdor drži višji teren bo s puščicami prizadejal več škode”. Grafična podoba bo močno nadgrajena, igra pa bo bolj realistična od prejšnjih delov, kar pomeni manj smešnosti in več resnih trenutkov.

King’s Bounty 2 je že praktično dokončan in bi ga morali igrati že marca, a razvijalec si bo vzel malce več časa, saj naj bi igra potrebovala še dodatno optimizacijo in odpravljanje hroščev. To potezo lahko samo pozdravljamo, saj je v zadnjih mesecih izšlo čisto preveč iger v nedokončanem stanju, ki so nato potrebovale še cel kup manjših in večjih popravkov.

King’s Bounty 2 bo tako po novem izšel 24. avgusta, na Steamu pa si igro lahko že zapišete v seznam svojih želja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime