Super Mario 3D World + Bowser’s Fury že lahko teče na Nintendo Switch emulatorju pri 60 sličicah na sekundo

Igranje Nintendo Switch iger na PC-ju nikoli ni bilo lažje, saj emulatorja Yuzu in Ryujinx vsak mesec dobivata na optimizaciji in sta zdaj že tako izpopolnjena, da lahko na njima igramo Nintendo Switch igre že ob dnevu izida in to mnogokrat bolje kot pa na originalni konzoli.

Dokaz za to je nedavno izdana igra Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, ki jo lahko oba emulatorja že zdaj poganjata pri 60 sličicah na sekundo. Nekaj zatikanja se opazi ob prvem igranju, saj mora emulator sproti naložiti senčnike, a to traja samo delček sekunde, nato pa je izkušnja povsem tekoča. Treba se je tudi zavedati, da sta ob emulatorja še precej mlada in ju čaka še precej optimizacije, a že zdaj lahko na njima od začetka do konca odigrate določene naslove, brez da bi bila vaša igralna izkušnja preveč uničena. Zatakniti se zna samo pri tistih stopnjah oz. mehanikah, ki izrabljajo delovanje Joy Con kontrolerjev, vendar pa emulatorja tudi pri tem koraku ponujata rešitve.

Bodite pozorni samo na to, da imate dovolj dobro strojno opremo. Emuliranje sistema zahteva svoje mišice zato boste za nemoteno igranje potrebovali močan procesor ter NVIDIA grafično kartico. AMD grafikulje so sicer podprte, vendar pa sta bila oba emulatorja zgrajena na OpenGL knjižnici, ki ima na AMD gonilnikih velike težave z optimizacijo. Emulator Yuzu je sicer že preklopil na Vulkan, a tam je potrebno narediti še veliko kodiranja.

Yuzu emulator si lahko prenesete tule, Ryujinx pa na sledeči povezavi, tam pa boste tudi našli vse potrebne podatke glede namestitve.

Vaša reakcija na članek?

BoriSehttps://hop.si
Mojster RPG žanra, tuje pa mi niso niti grozljivščine. Z žalostjo v srcu objokuje svoji dve najljubši seriji, Gothic in Dead Space, ki sta žalosten konec storili. Kontaktirate me lahko na: [email protected]

Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

Sveže novice na email!