Na Nintendo Switch prihaja predelava igre Zelda: Skyward Sword HD

Včerajšnji prenos Nintendo Direct je pokazal nekaj prihajajočih iger, ki jih bo v prihodnosti prejela konzola Switch in že pri prvi napovedi prenosa so oboževalci Zelda franšize goreče upali, da jih bo Nintendo presenetil z najavo nove igre. Navsezadnje Zelda letos praznuje že svoje 35. leto in takšno obletnico je treba nekako počastiti.

Nintendo je resda napovedal novo Zeldo, a gre le za predelavo 10 let stare igre Skyward Sword, ki se je leta 2011 rodila na konzoli Wii in takrat igralce precej razočarala. Za igranje ste namreč morali v igri mahati z Wii kontrolerjem in če vam do te telovadbe ni bilo in ste samo želeli držati kontroler in izkusiti klasično Zelda pustolovščino, potem vam sreča ni bila naklonjena, saj ste lahko igrali samo z Wii mahanjem.

Tudi predelava, ki se imenuje Skyward Sword HD, bo ponujala igranje z zamahovanjem Joy Con kontrolerjev, a k sreči je razvijalca srečala pamet in igrali boste lahko tudi z običajno nadzorno shemo – tako na televizorju kot tudi v prenosnem načinu. Žal pa se zdi, da razvijalec igri ni dodal ničesar bistveno novega. Ločljivost je bila malce nadgrajena, a igri se hudo poznajo leta, saj stopnjam manjkajo podrobnosti, teksture pa so boleče meglene.

Kljub temu bo Nintendo predelavo prodajal po polni ceni 60 €, kar je razburilo celo največje Nintendo navdušence. Za primerjavo vzemimo Microsoft, ki je na PC pripeljal svojo celotno Halo serijo, ki šteje 5 iger, za vse to pa je ceno postavil na 39,99 €. Nintendo želi po drugi strani polno ceno za zastarel naslov, ki niti ob svojem originalnem izidu ni pretirano navdušil, njegova igralna formula pa se je v tem času še bolj zastarala.

Zelda: Skyward Sword je že na voljo za prednaročilo, datum izida pa je postavljen na 16. julij. Dobra novica je, da je Nintendo obljubil, da bo Zelda obletnica prejela še druga presenečenja, med katerimi, vsaj tako upamo, se bo nahajal tudi igralni posnetek za Breath of the Wild 2.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime