Valve iz Steama odstranil prebrisanega razvijalca, ki si je nadel ime Very Positive

Se zavedate, da na tem svetu dejansko obstajajo ljudje, ki ne berejo naših člankov in se za priporočila za igranje iger na Steamu zanašajo samo na ocene, ki jih drugi uporabniki podelijo igram na tej platformi? Šokantno, vem.

Tega se presneto dobro zavedajo razvijalci, ki na Steamu poskušajo na vsak način izpostaviti svoje igre, saj je poplava novih naslovov tako velika, da si je občinstvo zelo težko pridobiti. Eden od razvijalcev se je za svojo igro Emoji Evolution zatekel k pretkanemu triku, saj si je nadel ime Very Positive.

Trik je preprost in v bistvu je močno čudno, da ga ni že kdo prej poskusil. Namreč ko pridemo na stran kakšne igre je stanje ocene in ime razvijalca zapisano s povsem isto pisavo in barvo. Razvijalec je tako upal, da bodo igralci zamešali njegovo ime “Very Positive” z njegovo dejansko oceno in tako ji tako podarili 5 €, kolikor je znašal njen nakup.

emoji

Razvijalec se je na Twitterju zagovarjal, da ni storil ničesar res napačnega in da je njegova odstranitev nepravična. Kot pravi je kriv samo izdelave slabe igre in če je to razlog za kazen bi moral biti enako odstranjen razvijalec CD Projekt RED.

A vse ni tako nedolžno, kot se morda zdi na prvi pogled. Spletna stran GameDiscoverCo budno spremlja vse nove igre in njihove statistike in pri Emoji Evolution so opazili nekaj nenavadnega. Igra je namreč na Steamu držala skoraj 8k sledilcev, pa čeprav o igri ni nihče govoril na forumih. Opazili so tudi poplavo pozitivnih recenzij, ki so bile povsem v nasprotju s tistimi negativnimi, ki so zapisale, da je igra povsem dolgočasna in da jo lahko preigraš v samo pol ure.

steam

Razvijalec je nato priznal, da so člani razvojne ekipe podajali pozitivne ocene, saj so s tem želeli uravnotežiti končno oceno. To je seveda kršenje Steamovega pravilnika in igra ter razvijalec sta se tako dokončno poslovila.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime