Prihajajoče kartice RTX 3060 bodo vsebovale gonilnike, ki bodo zmanjšali učinkovitost kopanja kriptovalut

Večjim podjetjem je navadno vseeno, kdo točno kupi njihove izdelke, saj je glavno,. da je zadeva prodana in da so evri prispeli na domač račun. Podjetje NVIDIA pa se je očitno začelo zavedati, da je zahteva po grafičnih karticah tako velika, da lahko malce ponagajajo kripto rudarjem in še vedno bodo razprodali vso svojo zalogo.

Tako bo prihajajoča serija grafičnih kartic RTX 3060 v sebi vsebovala en velik hakeljc. Posebni gonilniki bodo namreč v sebi vsebovali algoritme za zaznavanje kopanja kriptovalute, specifično za Ethereum, in če bo program sprožil alarm, se bo na grafični kartici samodejno znižala učinkovitost kopanja. NVIDIA pravi, da se bo učinkovitost kopanja prepolovila, kar naj bi bilo dovolj, da se kripto rudarjem ne bi splačalo vlagati denarja v nakup in tako naj bi zaloga prešla v roke dejanskih igralcev.

NVIDIA pravi, da je hekanje gonilnikov nemogoče, kar se seveda sliši kot izziv za vse tiste, ki bi radi to zaščito zaobšli. A tudi če hekerjem uspe zlomiti zaščito, bo to zahtevalo svoj čas in denarni vložek, ki se jim morda na koncu ne bo splačal. RTX 3060 bo deloval samo s temi specifičnimi gonilniki in na grafično kartico ne boste mogli namestiti kakšnih starejših gonilnikov, medtem ko gonilniki za vse druge grafične kartice RTX serije te zaščite ne bodo prejeli in bodo še naprej kopali rudo nemoteno.

Luč na koncu tunela vendarle obstaja in zanimivo bo videti, če bo ta rešitev zatrla kupovanje RTX 3060 grafičnih kartic. Te izidejo že 25. februarja po ceni 329 $ brez davka, kar pomeni, da jo bomo v Sloveniji prodajali za malce manj kot jurja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime