Half-Life 2 strategija Lambda Wars po 14 letih doživela izid

Pri napovedi večjih modifikacij je vedno treba držati zdravo pamet, saj skupina navdušencev skoraj vedno vzbudi zanimanje z nekaj slikami ali pa celo kratkim napovednikom, igralci so navdušeni, nato pa sledi čakanje. In čakanje. In čakanje.

Razvojni čas modifikacij se namreč razlikuje od tistih navadnih iger, ki nam jim obljubljajo založniki. Večje igre največkrat postavijo datum izida za isto leto od prvega napovednika, redkokdaj se zgodi napoved projekta, ki bo izšel šele čez kakšno leto ali dve. A na modifikacijah delajo prostovoljci in ti večji projekti zahtevajo ogromno časovnega vložka. To zna trajati leta, vmes projekt nekateri ljudje zapustijo in na koncu lahko celo modifikacija zamre za nekaj let in se nato ponovno obudi.

Modifikacija Lambda Wars se je prvič ljudem pokazala leta 2007 in igralci so bili navdušeni, saj je bila zadeva na področju Half-Life 2 modifikacij nekaj povsem novega. Razvijalec je takrat pokazal strategijo, v kateri lahko nadziramo Combine ali pa upornike, na voljo pa je kup prepoznavnih in nikoli prej videnih enot, ki se v realnočasovnem boju spopadejo na bojnih poljih.

A nihče takrat ni vedel, koliko časa bo zadeva v razvoju. Trajalo je namreč kar 14 let, da je igra prestala vse ovire in da je razvoj bil končno zaključen. Modifikacijo si lahko prenesete zdaj na Steamu in je za igranje povsem brezplačna.

Zanimivo je, da tale modifikacija v bistvu teče na kodi iz igre Alien Swarm, ki je bila sprva tudi modifikacija, nato pa je Valve talentirane razvijalce leta 2010 najel in Alien Swarm naredil za komercialni naslov, ki ga lahko prav tako igrate brezplačno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime