Twitch je v BlizzConline prenosu v živo zamenjal koncert Metallice z generično glasbo

Če ste spremljali prvi dan prenosa v živo BlizzConline, potem ste zagotovo bili hudo presenečeni, ko so se sredi najav iger na zaslonu prikazali člani zasedbe Metallica. Ti so že leta 2014 pokazali svoje veščine na sejmu BlizzCon, letos pa so želeli gledalce razveseliti tudi preko prenosa v živo.

Medtem, ko so gledalci na YouTubu in Blizzardovem Twitch kanalu poslušali For Whom the Bell Tolls, so gledalci na Twitchovem Gaming kanalu dobili lepo dozo presenečenja. Slišal se je namreč samo uvodni del pesmi, nato pa je bila glasba zamenjana z neko generično, skorajda božično glasbo.

Twitch je posnetek umaknil iz svojega kanala, a shranjen je bil na YouTubu in smešen rezultat si lahko ogledate zgoraj. Da, to se je dejansko zgodilo in preklop glasbe ni bil posledica napake.

Twitch se namreč hudo boji kršenja avtorskih pravic. Združenje Digital Millennium Copyright Act jih je lani pošteno usekalo po ušesih, ko so na platformo poslali tisoče zahtevkov za umik avtorske glasbe, kar je nato posledično prizadelo ogromno streamerjev. Twitch je novembra lani začel opozarjati vse ustvarjalce vsebine, da pobrišejo svoje posnetke, ki vsebujejo sledi kršenja avtorskih pravic in očitno je ta strah prisoten tudi na uradnem Twitch gaming kanalu. Rezultat je prava komedija in na spletu že lahko najdemo norčevanja tipa: “Novi komadi od Metallice mi niso več tako všeč”.

Twitcheva panika je videti kot pretirana, a navsezadnje govorimo o Metallici, ki je eden bolj znanih zagovornikov Digital Millennium Copyright Acta. V začetku tisočletja so se s tožbo spravili nad znani glasbeni servis Napster in ga s tem tudi pokopali, od takrat pa je DMCA samo še narasel in močno spremenil predvajanje glasbe na vseh večjih servisih tipa YouTube in Twitch.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime