RTX 3060 stopi danes v prodajo – v Sloveniji cene od 800 € dalje

Končno je napočil dan, ko bo NVIDIA na široko odprla vrata in ven spustila svojo novo serijo grafičnih kartic RTX 3060. Gre za trenutno najšibkejši del 3k serije, a podjetje je nanjo naneslo zajetno količino pomnilnika, ki znaša 12 GB.

nvidia

Uradnih testov še ni, a spletna stran videocardz je predčasno izdala prve rezultate v programih 3D Mark in Superposition in rezultati… Niso preveč dobri. Kot lahko vidite v zgornji tabeli je razkorak med RTX 3060Ti in RTX 3060 ogromen in nova kartica celo pade pod kartico prejšnje generacije RTX 2060 Super in je za nekako 10 % hitrejša od navadne RTX 2060. Zdi se, da morda NVIDIA na tem mestu v bodoče pripravlja osvežite 3k serije s Super različicami, ki bi premagal ta razkorak med karticami.

*Posodobitev: prišli so prvi uradni testi, ki narišejo lepšo sliko. Razlika med RTX 3060Ti in RTX 3060 je še vedno velika, a nova kartica vsaj uspešno premaga prejšnjo generacijo kartic.

A NVIDIA se ne obremenjuje preveč, saj ve, da bo prodala vse zaloge v samo nekaj sekundah. Podjetje je za veleprodajno ceno postavilo na 329 $, ampak to je v času kripta in korone samo pravljica za lahko noč.

Po naših informacijah je nabavna cena RTX 3060 v Sloveniji okoli 600 €, ta številka pa je še višja za OC izvedenke. To v praksi pomeni, da bo kartica v Sloveniji stala okoli 800 € in seveda tudi več, če si boste želeli poganjati OC verzije kartic. Situacija je podobna tudi čez mejo. Hrvaška trgovina Mikronis prodaja Gigabyte RTX 3060 GAMING OC 12GB GDDR za 870 €, kar je nekako v skladu z našimi informacijami.

Uradna prodaja se bo začela nocoj ob 18.00. Pa srečno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime