Valheim zdaj prodal že 4 milijone kopij

Meteorski vzpon igre Valheim je nekaj res posebnega. Res je, da smo v zadnjem času videli več nepričakovanih hitov iz indie rok, ki so hitro osvojili Steamove lestvice igranosti in prodaje. A Valheim je vseeno poseben, saj je to bolj počasna, preživetvena igra, ki pa se prodaja kot tople žemljice.

Valheim je še vedno v sistemu Zgodnjega dostopa, od izida pa so pretekli šele 3 tedni. A igra je v tem času prodala kar 4 milijone izvodov, istočasno pa jo je igralo kar 500k igralcev. To je ogromen dosežek in za kratek čas je bila to druga najbolj igrana igra na Steamu. Zaostala je samo Counter-Strikom, ki pa ima na Steamu ogromno, še enkrat večjo igralno bazo, ki jo je nabiral leta in leta, poleg tega pa je CS:GO moč igrati brezplačno, enako velja za igro Dota 2, ki je nato Valheimu izmaknila srebrno medaljo.

valheim

Majhni razvijalec Iron Gate Studio se je ob tem mejniku znova zahvalil oboževalcem, director studia Richard Svensson pa je zapisal, da sploh ni imel časa, da bi ga zadela realnost prodajnih številk. Izjavil je še, da lahko vidi, da je igra igralcem res všeč, a da jo zagotovo še lahko izboljšajo. Do konca leta nameravajo izdati nov podnebni tip, a ne želi priganjati razvoja, saj se to nikoli ne konča dobro.

Valheim si lahko privoščite na Steamu po ceni 16,79 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime