Apex Legends dosegel rekordno število igralcev na Steamu

Založnik EA je svojo battle royale streljačino Apex Legends dolgo držal privezano na svojo platformo Origin in zaradi tega je igra med svojim obstojem doživela več vzponov in padcev. Založnika je novembra lani končno srečala pamet in igro je prenesel tudi na Steam, kar je v bazo igralcev pripeljalo nov val ljudi.

To se je zgodilo ravno ob štartu 7. sezone in Apex Legends je takrat naenkrat preigravalo okoli 130.000 igralcev, kar je vsekakor lepa številka. Razvijalec Respawn je na krilih uspeha začel pridno delati na novi, 8. sezoni, ki je izšla prejšnji mesec. Vpeljali so kopico sprememb, kot je denimo preobrazba mape King’s Canyon, igralci pa so se razveselili nove legende – Avstralca Fusa, ki ima rad eksplozije in novo puško 30-30 Repeater.

Dodajte k temu še malce marketinške kampanje in to je bilo dovolj, da je Apex Legends dosegel nov mejnik. 27. februarja je igro naenkrat preigravalo skoraj 197k igralcev, kar je nov rekord igre. Apex Legends je tako peta najbolj igrana igra na Steamu in je celo prehitela popularni GTA 5. Igra je postala tudi močno popularna na Twitchu, saj je njena gledanost narasla za več kot 50 %.

Če se torej še niste naveličali battle royale streljanja, potem je Apex Legends vredno dati priložnost. Za akcijo vam ne bo treba plačati niti centa, pridružite pa se lahko tudi hitro rastoči slovenski skupnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime