District 9 po 12 letih od izida vendarle dobiva nadaljevanje

Srečanje ljudi z nezemljani v filmih gre vedno v predvidljivi smeri: najprej se nad mestom izriše ogromna senca, nato po nas udarijo laserski izstrelki in človeštvo se komaj reši pred apokalipso. Film District 9 iz leta 2009 pa je to formulo dobro premešal in pokazal žalosten potek takšnega srečanja.

V filmu se med afriškimi oblaki resda pojavi vesoljska ladja, a nezemljani nam niso preveč nevarni. Ljudje smo najprej šokirani, a kmalu nam gredo vesoljci na živce, saj jih je cel kup in tretirati jih začnemo kot tipične imigrante. To pomeni postavljanje favele, kjer je revščina na vsakem koraku, policija pa redno pregleduje goste iz druge galaksije in jih izkorišča za svoje namene.

Štorijalna podlaga je res odlična in gledalci so leta 2009 potrpežljivo čakali, če bo režiser Neill Blomkamp najavil delo na nadaljevanju. A čeprav so se govorice okoli tega neprestano vrtele, uradne besede ni bilo.

Vse do izpred nekaj dni, ko je Blomkamp na Twitterju zapisal, da se je združil s piscema Terri Tachell in Shraltom Copleyjem, ki sta se podpisala tudi pod originalni film in ekipa zdaj trenutno piše scenarij za nadaljevanje. Film se bo imenoval District 10 in to je v bistvu vse kar vemo o projektu.

Blomkamp od izida Okrožja 9 ni naredil kakšnih večjih presežkov. Posnel je sicer filma Elizij in Chappie, a oba sta bila bolj kot ne povprečna. V zadnjih letih se je boril za delo na petem delu Alien franšize, a ta projekt je bil na koncu preklican.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime