Novi Need for Speed bo zamudil, saj je ekipa šla pomagat pri izdelavi Battlefielda 6

Izdelava večjih iger iz varnega zavetja svojega doma ni mačji kašelj in koronavirus je prestavil ogromno iger za kar nekaj mesecev ali pa celo za debelo leto.

To je včeraj potrdil tudi založnik EA, ki je že nekaj časa nazaj najavil, da se imamo letos veseliti povsem novega Battlefield naslova. Igra nima uradnega imena, zato ji zaenkrat pravimo Battlefield 6, na njej pa, kot vedno, dela švedski razvijalec DICE.

Založnik je za spletno stran Polygon sporočil, da razvoj igre lepo napreduje in da je DICE lani vložil v projekt pošteno število ur, zdaj pa je že malo utrujen. Med vrsticami brano to pomeni, da se je v razvoj zagotovo prikradel zlobni “crunch” oz. delanje nadur ali pa je razvojna ekipa tik pred tem, da začne spati v pisarnah. EA se je zato odločil, da bo na palubo razvojne ladje spravil dodatne mišice iz razvojnega studia Criteriona, ki je nazadnje spočel igro Need for Speed.

Criterion je veteran na ustvarjanju dirkačin, saj je zaslužen za razbijaško serijo Burnout, EA pa ga je lani februarja preusmeril na izdelavo Need for Speed iger. Nov del te franšize naj bi po prvih finančnih načrtih dobili enkrat do aprila 2021, a ti načrti so se sedaj spremenili, saj je Need for Speed bil prestavljen na drugi sedež. Vse moči so zdaj usmerjene v Battlefield 6, ki ga želi EA na vsak način splaviti v 2021, Need for Speed pa bo svoj razvoj nadaljeval šele po 1. aprilu naslednjega leta. Kar pomeni, da je ulično dirkanje še precej daleč stran, a EA se preveč ne obremenjuje. Uspelo mu je namreč kupiti razvijalca Codemasters, ki že vse od leta 2009 izdaja Formula 1 igre in tudi letošnjega datuma ne namerava zamuditi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime