Epic Games kupil razvijalca igre Fall Guys

Založnik Epic Games se je včeraj malce odpravil po nakupih in v svojo košarico je na blagajni pospravil založnika Tonic Games Group, ki si med drugim lasti tudi razvijalca Mediatonic – ustvarjalca huronsko popularne igre Fall Guys.

Seveda nihče noče povedati, koliko je bila kupčija vredna, a nakup zagotovo ni bil poceni. Založnik in razvijalec sta polna lepih besed o svojem partnerju in v izjavi za javnost so bile zapisane tipične hvalevredne besede “gradimo skupno prihodnost” in “to sodelovanje nam bo omogočilo izdelavo še boljših iger”.

Razvijalec je v svojem blog prispevku zapisal, da je razvojna ekipa od izida igre v avgusta iz 35 članov narasla na masovnih 150 delavcev. Mediatonic se sedaj ponaša z ekipo, ki lahko izdela tudi AAA igre in Epicov denar jim bo pri tem zagotovo pomagal. Epic je že povedal, da nakup ne bo spremenil obstoječega delovanja razvijalca, slednji pa je tudi izjavil, da bo igra še naprej na voljo na Steamu.

fall guys

Fall Guys je po drugi strani po popularnosti močno upadel. Kljub trudu razvijalca je vsak mesec baza igralcev postala manjša in trenutno se dnevno v igri zabava samo okoli 16k igralcev, kar je daleč od tistih rekordnih številk na vrhu slave. Fall Guys je bil tako morda samo hitra igričarska modna muha, a Mediatonic zagotovo vsebuje talentirano osebje, tako da znajo v rokavu skrivati še kakšnega asa.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime