Netflix odobril razvoj Asterix animirane serije

Asterix verjetno danes med mladino ni tako priljubljen kot ob mojem odraščanju, saj se zdi, da je na področju stripov pri nas zavladalo ameriško izročilo Marvelovih superjunakov. Vendar se bo morda na temu kmalu zgodila sprememba in zopet se bomo smejali avanturam brkatega Asterixa, obilnega Obelixa in zvestega spremljevalca Kužifixa.

asterix

Pretočni servis Netflix je namreč po plodnih pogovorih z založniško hišo Éditions Albert René odobril delo na prvi animirani Asterix animirani seriji. Vodja nove produkcije bo Alain Chabat, ki se z Asterixom že pozna. Leta 2002 je namreč spisal scenarij in režiral film Asterix & Obelix: Mission Cleopatra, zdaj pa bo dobil priložnost, da svoje talente pokaže tudi na ustvarjanju serije.

Zgodba bo sledila dogodkom stripa Asterix and the Big Fight. Rimljani imajo dovolj neprestanega poniževanja iz strani Galcev, zato se odločijo organizirati turnir med galskimi plemeni, a vse to je krinka, saj je pravi razlog ugrabitev druida in njegovega čarobnega napoja, ki daje Galcem njihovo nepredstavljivo moč.

O kakšnem napovedniku še ni govora, saj serije ni za pričakovati pred letom 2023. Čakanje vam lahko popestrijo že izdani Asterix filmski izdelki, ki jih lahko najdete na Netflixu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime