Risani lik Pepé Le Pew izrezan iz filma Space Jam 2, saj naj bi normaliziral posilstvo

Kot malček sem zelo rad gledal risanke Looney Tunes. No, kot najstnik sem jih rad gledal. No, priznam, Looney Tunes še danes rad gledam, pa čeprav mi na obrazu poganja že dolgo poganja bogata brada. In seveda že od ranih let spremljam avanture lika Pepéja Le Pewja, ki je imel vedno isti zaplet: osamljeni smrduh išče ljubezen, nakar se mimo sprehodi mucka Penelope, na njo pade bela barva in ji zariše belo črto in Pepé se instantno zaljubi ter jo poskuša osvojiti.

Ko sem zadevo gledal kot malček mi je bil Pepé neizmeren vir zabave in moj mladi um ni nikoli pomislil, da je s prikazanim kaj narobe. Ko sem malce odrasel, mi je postalo jasno, da je njegovo obnašanje nekakšna parodija francoskih igralcev iz tistih romantičnih filmov iz leta 1920 in 1930, ki so se vedno zapretiravano cmokljali.

Zdaj se piše 2021 in Pepéjevo obnašanje ni več sprejemljivo za današnje čase. Ogenj je sprva podžgal novinar za New York Times, Charles M. Blow, ki je na Twitterju zapisal, da je Pepé Le Pew normaliziral posilstvo in svoje razmišljanje podprl z videom, kjer lahko vidimo, kako Pepé nasilno poljublja Penelope in jo celo enkrat zaklene v stanovanje. Mladi umi naj bi iz tega vlekli zaključke, da beseda “ne” v bistvu ne pomeni ne in da z vztrajnostjo lahko moški dobijo vse kar želijo. Objava je na Twitterju naletela na buren odziv. Nekateri podpirajo Charlesevo razmišljanje in pravijo, da se jim je Pepé gnusil od samega začetka, drugi pravijo, da je jasno, da se Penelope ne upira zato, ker ne bi želela njegovega poljuba, ampak zato ker je dihur in preprosto smrdi.

Pepé Le Pew sicer nima kakšne sodobne serije, ki bi bila zaradi srda javnosti ukinjena, a njegov lik bi se vseeno moral pojaviti v prihajajočem filmu Space Jam 2. V filmu naj bi se pojavil ob igralki Greice Santo, ki bi jo poskušal skrivaj poljubiti, ona pa bi ga klofutnila in mu na glavo zlila pijačo. Zvezda filma LeBron James naj bi potem Pepéja obvestil, da je Penelope proti njemu vložila prepoved pred približevanjem in košarkaš naj bi potem podučil dihurja, da se ne sme dotikati drugih brez dovoljenja.

Scena je bila potem izrezana, a to naj bi se zgodilo še preden je na površje priplaval zgornji Tweet. Igralka Greice Santo je nad izrezano sceno razočarana, saj je želela s svojo močjo in klofuto pokazati mlajši generaciji moč vseh žensk, zdaj pa je bila ta priložnost izgubljena.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime