NBA igralec med igranjem Warzona izrekel antisemitsko žaljivko ter tako praktično zaključil kariero

NBA igralec in center ekipe Miami Heat Meyers Leonard si je med koronavirus pandemijo, ko so bile košarkaške tekme prestavljene ali pa jih sploh ni bilo, omislil nov začasni poklic. Pridružil se je ešportni organizaciji FaZe Clan in na Twitchu je zagnal svoj kanal, kjer je kazal svoje sposobnosti igranja Call of Duty Warzona.

Leonard je bil kar uspešen in si je nabral 69k sledilcev, včeraj pa se je mudil v novem Warzone obračunu v katerega se je preveč vživel. Med igranjem je začel preklinjati nekega napadalca in med zmerljivkami mu je ušla beseda “kike”, ki je velika žaljivka za Žide. Posnetek je bil zbrisan iz njegovega Twitch kanala, a seveda ga je pred tem nekdo shranil in podelil z drugimi in ko se je Leonard naslednji dan vrnil pred svoje gledalce, so se nanj zlili žaljivi komentarji. NBA zvezdnik je prenos nato nenadoma prekinil in se izgovoril, da je prišlo nekaj nepričakovanega vmes.

Njegova poteza se je po internetu razširila kot divji požar in začele so se sankcije. Najprej je njegova ekipa Miami Heat njegove besede ostro obsodila ter začela preiskavo. Leonard se je seveda nato opravičil in v svoji izjavi zapisal tipične stavke, ki jih zapišejo praktično vsa večja imena, potem ko storijo kakšno večjo, ponavadi rasistično opazko: “da mu je žal, da ni vedel pomena besede, da to ni res on in da se bo naučil iz svojih napak in pomagal drugim.”

A njegove besede požara niso omilile. Miami Heat je nato sporočil, da bo njegov suspenz iz ekipe trajal toliko časa, dokler se ne zaključi preiskava. Leonard bi se lahko vrnil v streamanje, a tudi tam ga je dočakal boleč udarec, saj je Twitch ukinil njegov kanal. Izgubil je tudi praktično vse svoje sponzorje, med njimi je največji OriginPC, ki je s košarkašem takoj prekinil sodelovanje.

To ni edina kontroverzna poteza tega košarkaša. Ko je bilo lani gibanje Black Lives Matter na vrhuncu in so njegovi soigralci med igranjem himne pokleknili, je Leonard še naprej stal.

Kakšna pot čaka Leonarda ni jasno, a zanimivo je videti, kako si lahko človek samo z eno besedo uniči dve karieri.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime