Partisu dobesedno zagoreli strežniki – in ne, to ni zgodnji 1. april

Očitno se je osebje našega največjega piratskega portala Partisa nekomu grdo zameril, saj je ta na njih spustil eno močno prekletstvo. Potem, ko smo samo en dan nazaj pisali, da je spletna stran za nekaj ur prenehala z obratovanjem, za kar je bila kriva človeška napaka, saj je nekdo pozabil podaljšati registracijo, že se danes osebje sooča z veliko večjim problemom, ki ga ne bo tako zlahka odpraviti.

Spletna stran spet ne deluje in tokrat uporabnikom ni treba ugibati zakaj. Ponoči, malce po polnoči, je namreč v podatkovnem centru OVHcloud, kjer tudi Partis drži svoje podatke za obratovanje, izbruhnil požar in popolnoma uničil en podatkovni center, še enega poškodoval, osebje pa je nato izključilo ostala dva centra, saj so tako želeli zmanjšati škodo.

Ustanovitelj OVHclouda, Octave Klaba, je na Twitterju zapisal, da trenutno nimajo dostopa do podatkovnih centrov in da bo obnova nekaj časa trajala. Zapisal je še, da nameravajo do 15. marca zagnati nekatere podatkovne centre, enega od njih pa bodo zagnali 19. marca. Seveda je trenutno nemogoče vedeti, kje točno se nahajajo Partisovi podatki in kdaj bo posledično njihova stran zopet začela z obratovanjem.

S požarom se je borilo okoli 100 gasilcev, k sreči ni bil nihče poškodovan.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

6 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime