Xbox zdaj omogoča igranje Steam iger

Če morda še niste vedeli vsebujejo vse konzole tudi brskalnike interneta. Sicer je ta funkcija praktično popolnoma nekoristna, saj je navigiranje spletnih strani preko igralnega ploščka stvar nočnih mor, a morda je Microsoftu le uspelo iz njih iztisniti eno uporabno funkcijo.

Njihov brskalnik Edge bo kmalu dobil večjo nadgradnjo, ki bo izboljšal delovanje aplikacij tipa Discord in Skype. Posodobitev je zdaj na voljo samo ozkemu krogu ljudi, ki Edge testirajo, a ti so med svojim raziskovanjem naleteli na eno sila uporabno funkcijo.

Novi Edge namreč vsebuje podporo za pretočno igranje iger. Igralci so odkrili, da lahko preko brskalnika zaženejo pretočni servis Google Stadia in uspeli so tudi igrati igre. Ne samo to, Edge celo podpira servis GeForce Now, ki je še en pretočni servis, le da ta omogoča igranje Steam iger na daljavo. Tako lahko tehnično na Xboxu igrate takšne igre, ki jih drugače nikoli ne bi ugledali na Microsofotovi konzoli. Med drugim tudi Death Stranding, ki je bil dolgo ekskluziva za PlayStation, a je nato vendarle ugledal tudi PC.

Seveda je treba pri temu vzeti v obzir nekaj pomanjkljivosti. Stadia in GeForce Now pri nas nista na voljo, prav tako nobena od teh iger ne podpira igranja z miško in tipkovnico, tako da boste morali uporabiti igralni plošček. GeForce Now tudi ne podpira vseh Steam in Epic Games iger, ampak samo tiste, ki jih je odobril založnik, poln seznam pa najdete tule.

A vseeno je to presneto zanimiv dodatek, ki konzoli da tisto dodatno vrednost.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime