Logitech G Pro X Superlight – izjemno lahka brezžična miška, ki pa jo obtežuje njena cena

Moj delovni prostor se je v zadnjih dveh letih močno spremenil in to ne samo zaradi tega, ker sem končno zamenjal mizo in imam po novem več prostora za odlaganje odvečnih kozarcev. Spoznal sem namreč čar brezžične povezljivosti, ki človeka povsem osvobodi zapletajočih se kablov in kar naenkrat se počutim bolj mobilnega, kar plodno vpliva tudi na mojo produktivnost.


VIDEO RECENZIJA


Nekaj tednov nazaj sem se odločal še o zadnjem koščku sestavljanke glede mojega delovnega prostora in k sreči mi je pri odločitvi pomagal Logitech. Na test so mi poslali svojega najnovejšega brezžičnega mišona G Pro X Superlight, ki me je naravnost navdušil in če ne bi bilo drage cenovne nalepke bi ga takoj priporočil vsakemu – tako igralcem, kot pisarniškim delavcem.


  • Dimenzije: 125mm x 63.5mm x 40mm
  • Teža: 63 gramov
  • Senzor: Hero 25k
  • DPI: 25.400
  • Povezljivost: brezžična/micro USB
  • Nakup: Mimovrste

Superlight na prvi pogled ni videti nič kaj preveč posebnega. Miška je na voljo samo v črni barvi, vsebuje dva uhlja, dva stranska gumba in črno bel kolešček na vrhu. Če miško obrnemo najdemo na dnu drsne nogice, laser, gumb za vžig ter elegantno skrit pokrovček v katerega lahko priročno skrijemo USB oddajnik. To je v bistvu to, saj se Superlight ponaša s čisto, elegantno podobo, ki jo ne krasi prav nobena RGB lučka, razen ene majhne, ki sveti ob polnjenju.

Miška je brezžična, lahko pa jo priklopimo preko micro USB povezave.

Občutki do miške se hitro spremenijo, ko zadevo dejansko primeš v roke. Hitro namreč spoznaš, da se je miška znebila vseh nekih dodatkov zato, da bi tehtala čim manj. Superlight namreč tehta vsega 63 gramov, kar iz nje naredi eno najlažjih mišk, ki jih imamo trenutno na trgu. Kar me je najbolj navdušilo pri temu je to, da je miška ohranila svojo celo obliko in ni luknjasta kot veliko lažjih mišk. Osebno lukenj ne maram, saj se pri delu veliko potim in zaradi tega oprijem kmalu postane neprijeten, poleg tega pa si deležn nadležnih limajočih zvokov.

Superlight teh problemov nima, ko dobremu občutku pa doda tudi material miške. Gumbi so kvalitetni in odzivni, stranske tipke pa za odtenek mehkejše in so za moj okus postavljene malce previsoko. Druge stvari so na mestu in povsem neproblematične. V računalnik najprej ustavimo USB sprejemnik in po kratki namestitvi osnovnih gonilnikov je zadeva že pripravljena za uporabo.

Miška je pravi lepotec za tiste, ki stavite na minimalizem.

Odzivnost je vrhunska in zadostuje vsem zahtevam običajnega pisarniškega delavca, odlično pa se obnese tudi v igrah. Za finomehansko nastavljanje zaženemo dodatne gonilnike v programu G Hub. Za Lightspeed kakšnih hudih nastavitev ne boste našli, saj manjka RGB osvetlitev. Tako lahko nastavite makroje in DPI občutljivost ter stopnjo osveževanja. DPI sega med 400 pa vse do 6400, medtem ko se hitrost osveževanja ustavi pri številki 1000.

Kot rečeno, miška je povsem primerna za igranje vseh žanrov iger. Miško sem preizkusil v Skyrimu, Borderlands 3, počasnejšem a taktičnem Age of Empiresu 2 ter brutalno hitrem Doom Eternalu. Sicer med igranjem ne boste občutili kakšnih posebnosti, ki jih ne bi nudile kakšne konkurenčne miške, a v zakup je treba tu vzeti lahkost mišona ter brezžičnost. To definitivno izboljša vašo izkušnjo in če uživate v dolgih igralnih seansah, se znate ob koncu dneva znajti z bolj spočito roko.

Na spodnji strani najdete elegantno skrit pokrovček kamor lahko pospravite USB sprejemnik.

Odlična je tudi baterija, ki zdrži do 70 ur uporabe. Lightspeed lahko uporabljate tudi na polnilni podlagi PowerPlay, ki samodejno polni miško, a ni poceni. V nasprotnem primeru lahko miško priklopite na napajanje preko micro USB povezave, polnjenje pa v hitrem času napolni akumulatorje.

Logitech G Pro X Superlight tako uspešno združi lahkost, brezžičnost in odzivnost v en zelo privlačen paket, ki pa ni tako zelo poceni. Miška se pri nas prodaja po ceni 189 €, znižano na 158 €, kar zna marsikoga odvrniti od nakupa. A to je v bistvu tudi edini minus in če se za pisalno mizo nameravate znebiti vsega kablovja in ste med karanteno uspeli prišparati kakšnega desetaka oziroma stotaka evrov več, potem Lightspeed nakupa zagotovo ne boste obžalovali.

Vaša reakcija na recenzijo?

Povzetek ocene

Logitech G Pro X Superlight je čudovita miška. Ponuja vse to, kar od nje tudi pričakujemo: kvaliteten material, odzivnost, natančnost in predvsem lahkost. Praktično edini minus je njena cena, a če ste pripravljeni spregledati cenovno nalepko, boste pod roke prejeli odličnega mišona, ki vam bo še dolgo lepo služil.

Sveže recenzije

Več

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne recenzije

Več
Logitech G Pro X Superlight je čudovita miška. Ponuja vse to, kar od nje tudi pričakujemo: kvaliteten material, odzivnost, natančnost in predvsem lahkost. Praktično edini minus je njena cena, a če ste pripravljeni spregledati cenovno nalepko, boste pod roke prejeli odličnega mišona, ki vam bo še dolgo lepo služil.Logitech G Pro X Superlight - izjemno lahka brezžična miška, ki pa jo obtežuje njena cena