Microsoft uradno potrdil: vse prihajajoče Bethesdine igre bodo ekskluzivne Xboxu in PC-ju

Ko je Microsoft kupil podjetje Zenimax Media, ki si je lastilo tudi založnika Bethesdo, se je med igralci takoj pojavila velika skrb. Bethesda je bila namreč neodvisen razvijalec ter založnik, tako da so njihove igre krasile vse možne platforme – od PC-ja, Xboxa, Switcha in PlayStationa. Igralci so se zato spraševali, ali nemara nakup iz strani Microsofta pomeni konec njihovih iger za druge platforme?

Odgovor na to smo dobili na obsežni konferenci včeraj, ko je šef Xboxa – Phil Spencer – končno bolj jasno povedal njihove cilje in novice za PlayStation igralce niso dobre.

Phil je povedal, da ne more kar reči, da so vse Bethesdine igre zdaj ekskluzivno zavezane njihovi konzoli. Bethesda je v preteklosti spisala pogodbe, ki se jih mora tudi danes držati in v prid tega pričata igri Ghostwire: Tokyo in Deathloop, ki bosta za nekaj časa izšli samo na konzolah PlayStation 4 in 5. Poleg tega na PlayStationu in Nintendo Switchu obstajajo nekatere večigralske igre, ki bodo še naprej dobivale podporo razvijalca ter tudi novo vsebino.

Vendar pa bodo vse prihajajoče igre izšle samo na platformah, ki posedujejo njihov naročniški servis Game Pass. Tako je Phil končno potrdil tisto, kar so igralci že dolgo upravičeno sumili: Bethesdine igre in franšize bodo po novem izšle samo na Xboxu in PC-ju, PlayStation pa se lahko za nov del The Elder Scrolls ali Fallout franšize obriše pod nosom.

Dobrodošli torej v novem svetu, kjer boste na konzolah PlayStation boleče pogrešali franšize, ki so bile prej samoumevne. Phil je sicer pazljivo izbral svoje besede, saj morda obstaja kakšen procent možnosti, da bo Sony dovolil Game Pass na svoje konzole, a ne držite fig, da bi se kaj takšnega res zgodilo, saj ponosni Japonec takšnega mazanja časti bržkone ne bi dovolil.

Microsoft in Bethesda sta na konferenci še potrdila, da bomo poleti dobili večji vpogled v njihov trenutni razvoj iger.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

4 KOMENTARJI

  1. Playstation ima še vedno veliko, veliko boljše eksluzive kot Xbox. Playstation ima toliko dobrih firm v lasti (naughty dog, insomniac, santa monica, sucker punch,… ), da me samo ob omembi zaboli (tako v slovenskem, kot v srbo-hrvaškem pomenu besede) za Microsoft in Xbox

    • Tukaj vsekakor gre za stvar lastnega okusa. Meni osebno za Sonyeve cinematične filme ups igre dolj visi. Ima pa trenutno Xbox razivijalce, ki razvijajo igre po mojem okusu ampak sem na srečo PC igralec in mi je tudi vseeno.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime