Netflix bo začel bolj strogo pregledovati deljenje gesla med uporabniki izven enega gospodinjstva

Pretočni servis Netflix ni popularen samo zaradi svoje knjižnice televizijskih in filmskih naslovov, ampak tudi za preprostega deljenja enega računa med več uporabniki. Ustvarjanje večih profilov je sicer uradno namenjeno samo članom družine, a seveda v resničnem svetu ni tako. Prijatelji se lepo domenijo in skupaj kupijo en račun, vsak od njih ima svoj profil, mesečno pa vas takšno gledanje stane drobiž.

A morda so tej praksi šteti dnevi, saj so nekateri uporabniki začeli poročati o nenavadnem opozorilu, ko so se želeli prijaviti v svoj profil. Netflix jih je namreč opozoril, da če niso v istem gospodinjstvu kot lastnik tega računa, potem morajo ustvariti svoj lasten račun.

netflix

To opozorilo ni neka napaka, saj Netflix trenutno testira, če te račune uporabljajo legitimni uporabniki in ne kdo, ki je račun izmaknil ali pa delil svoje geslo s kom izven svoje družine. Nato je potrebna dodatna verifikacija preko SMS-a ali pa e-poštnega sporočila, kar je seveda enostavno zaobiti, saj vam lahko prijatelj enostavno sporoči prejeto kodo. Po drugi strani pa to pomeni, da boste morali biti s to osebo v dobrih odnosih in da imajo zdaj nad vami določen nivo moči, kar pomeni, da boste v gostilni morali primakniti za kakšno dodatno pivo.

Ni še jasno, ali bo Netflix to testiranje razširil med prav vse uporabnike ali pa bo vse skupaj ostalo samo v testni fazi.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime