Rockstar bo igralcu, ki je samostojno zmanjšal nalagalne čase za 70 %, plačal 10.000 dolarjev

Se spomnite, ko smo v začetku tega meseca pisali o enem pogumnem igralcu z imenom t0st, ki se je lastnoročno spravil popravljati kodo igre GTA 5? Njegov vijačenje pod pokrovom igre je prineslo vzpodbudljive rezultate, saj mu je uspelov GTA Online zmanjšati nadležne nalagalne čase za celo 70 %, kar je navdušilo vse igralce, ki so ob čakanju za zagon večigralskega sveta po nepotrebnem zapravili ure svojega življenja.

t0st je med svojim raziskovanjem naletel na eno JSON datoteko, ki je v procesor pošiljala kup nepotrebnih informacij, ki jih je nato procesor večkrat pregledal, to pa je boleče razvleklo nalagalni čas. t0st je svoj popravek ponudil za prenos vsakemu, zapisal pa je še, da bi lahko razvijalec Rockstar zadevo popravil v samo enem dnevu.

No, njegova zgodba in ugotovitve so res prišle do ušesa razvijalca in ta bo njegovo iznajdbo tudi uporabil v uradnem popravku, ki je že v razvoju. Rockstar se je igralcu osebno zahvalil, poleg tega pa mu bo izplačal še nagrado v vrednosti 10.000 $. Ta denar je sicer načeloma namenjen vsem tistim, ki v njihovem programu za lovljenje varnostih lukenj odkrijejo kakšnega hrošča, a v tem primeru bodo malce zvili pravila in denar namenili tudi t0stu, ki bo s svojo iznajdbo odpravil eno največjih zamer igre GTA Online.

Kdaj bo popravek na voljo še ni znano, a verjetno na popravek kode ne bo treba čakati predolgo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime