Predelava Half-Life dodatka Blue Shift dobila igralno prvo poglavje

Na prvi Half-Life imam izjemno tople spomine, a moram priznati, da sta me kasneje še bolj navdušila oba uradna dodatka Opposing Force in Blue Shift. Oba sta bila razvita iz strani razvijalca Gearbox, ki danes skrbi za svojo serijo Borderlands, a 20 let nazaj je bil to studio, ki je na zabaven način razširil dogodke originalne Half-Life kampanje.

V Opposing Force smo igrali vojaka Adriana Sheparda, ki je prišel pogasiti vesoljske požare iz strani nespametnih znanstvenikov Lambda kompleksa, v Blue Shift pa smo stopili v škornje varnostnika Barneyja Calhouna. Shepearda potem nikoli nismo več videli, Barney pa je nato igral pomembno vlogo v nadaljevanju Half-Life 2.

Kar je najbolj navdušilo pri teh dodatkih je prepletanje zgodb in med igranjem Blue Shifta si lahko velikokrat naletel na izmuzljivega Gordona Freemana ter njegove dogodke spremljal skozi druge oči. In zdaj nam skupina navdušencev pod imenom HECU želi predstaviti ta dodatek v nadgrajeni verziji Half-Life 2 pogona v modifikaciji Black Mesa: Blue Shift.

V bistvu je tole neuraden dodatek za predelavo Black Mesa, ki je predelala originalno kampanjo Half-Lifa in jo lahko kupimo na Steamu. Blue Shift bo za igranje povsem brezplačen, ustvarjalci pa so s projektom napredovali do te mere, da so na splet poslali prvo poglavje igre Living Quarters Outbound.

To si lahko prenesete iz naslednje povezave, a ne pričakujte kakšnega resnega akcijskega igralnega vložka. Prvo poglavje je namreč sestavljeno samo iz sprehajanja po majhnem potujočem vagonu in je v bistvu demonstracija tega, kako je razvojna ekipa poskrbela za vse nadgrajene animacije in vpeljala lepo grafično podobo. In treba je reči, da če bo takšen cel izdelek, potem nas čaka prava poslastica. Če se vam ne da nameščati modifikacije, potem je morda bolje, da si samo pogledate zgornji posnetek, ki vsebuje vse, kar ponuja prvo poglavje.

Zanimivo je, da to ni edini projekt, ki dela na predelavi tega dodatka. Že veliko dlje je v razvoju Guard Duty, ki si je zadal enako nalogo, v izdelavi pa je tudi Operation Black Mesa, ki želi predelati Opposing Force kampanjo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime