Prvi testi grafične kartice AMD RX 6700 XT pokažejo, da je ta počasnejša od RTX 3070

Se spomnite grafičnih kartic? Da, to so bile tiste stvari, ki si jih včasih kupil v trgovini in jih nato dal v svoj PC, zaradi česar so nato igre tekle hitreje. V letu 2021 se te stvari uporablja samo še za kopanje kriptovalute, zaloge pa itak ni nikjer, tako da so testi teh strojnih komponent kot fantazijsko delo Georga R.R. Martina.

A vseeno testi obstajajo in AMD bo danes tudi uradno splavil novo serijo grafičnih kartic RX 6700 XT in zdaj je padla tudi omejitev glede recenzij, ki so se začele pojavljati na vseh večjih straneh.

In rezultati glede te dotične kartice niso preveč obetajoči. Spletna stran Tweaktown sicer pravi, da je RX 6700 XT v igrah Assassin’s Creed Valhalla in Metro Exodus hitrejša od svojega največjega konkurenta RTX 3070. A po drugi strani so Assassin’s Creed vedno bolje tekle na AMD grafičnih rešitvah, tako da tu rezultati niso tako presenetljivi.

Spletna stran PCGamesHardware po drugi strani trdi, da je novi AMD-jev izdelek pošteno zaostaja v igri Cyberpunk 2077, kjer spočne kar 10 sličic na sekundo manj kot RTX 3070, po rezultatih pa mu je tik za petami cenejši RTX 3060 Ti.

Spletna stran Guru3D je naredila svoje obsežne teste in tam lahko vidimo, da RX 6700 XT zaostaja za RTX 3070 v igrah Resident Evil 3 in Far Cry New Dawn. Njihovi testi tudi lepo pokažejo, kako je grafična kartica RTX 2080 Ti še vedno močna danes in zlahka opravi z nekaterimi karticami novejše generacije.

V zakup pri tej kartici je treba vzeti tudi dejstvo, da kartica na splošno slabše deluje ob vklopljenih ray tracing nastavitvah in da manjka DLSS funkcija, poleg tega pa kartica zahteva vsaj 650 W močan napajalnik.

Čeprav RX 6700 XT v primerjavi s konkurenco ne izpade kot nek šampion, je to vseeno solidna kartica in če vam po kakšnem čudežu uspe odkriti kartico po normalni ceni, ki naj bi bila 479 $ brez davka, potem jo brž vzemite. Situacija glede strojnih komponent se namreč še nekaj časa ne bo izboljšala, tako da je tu prav zapisati misel “hudič v sili žre še muhe”.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

  1. A je kdo mnenja, da bodo nekaj mesecih spletne trgovine izdelale sistem, ki bo preprečevalo nakup večih grafičnih kartic na isti naslov ali pa kaj podobnega? Zdi se mi, da bo kmalu se pojavila neka novost glede tega, da bo kriptovalutarjem konkretno stopila na prste, vsaj za toliko časa, da bodo grafične kartice za vse na voljo.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime