Sony naj bi poleti za vedno ugasnil trgovine za PlayStation 3, Vito in PSP

Ni dvoma, da je prodajanje digitalnih kopij iger zelo privlačno, tako za stranko kot tudi založnika. Slednjemu se ni treba zafrkavati s pakiranjem in iskanjem distributerjev, hkrati pa lahko igro prodajajo po polni ceni. Po drugi pa se stranki ni treba zafrkavati s spraskanimi ploščki in igro imajo vedno pri roki, saj jo samo izberejo v meniju in jo digitalno prenesejo preko interneta.

A pri digitalni tehnologiji vendarle obstaja en velik minus. Vsi ti silni gigabajti namreč počivajo na strežnikih, vzdrževanje teh pa stane evre. Ko se enkrat založniku računica več ne izide, potem lakho preprosto izklopi svojo trgovino, v nič pa gre takrat stotine, če ne tisoče iger in če te nimajo fizičnih kopij, potem so lahko izgubljene za vedno.

In ravno ta strah trenutno veje med igralci, saj je spletna stran The Gamer iz zaupljivega vira dobila informacije, da naj bi Sony v naslednjih mesecih izklopil digitalne trgovine za konzole PlayStation 3, PSP in Vito in igralci ne bodo mogli več kupiti iger digitalno in začel se bo boj za fizične kopije.

2. julija naj bi najprej ugasnili trgovini za PSP in PlayStation 3, Vita pa naj bi svojo podporo izgubila 27. avgusta. Prenosna konzola Vita velja za enega večjih Sonyjevih neuspehov, saj je konzola izšla leta konec 2011 in prodala samo okoli 10 do 15 milijonov izvodov, kar je v primerjavi z denimo PS3, ki je prodal 87 milijonov kopij, pravi polom. Kljub temu je Vita v zadnjem letu postala precej popularna, saj so igralci ugotovili, da lahko na njo namestijo emulator in zlahka na njej poganjajo igre iz drugih sistemov, kot je denimo Nintendov Gamecube.

Sony ni še ničesar potrdil uradno, a tudi njihov molk pove veliko.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime