Total War: Rome bo konec aprila dobil predelavo

Ko si pogledam serijo strategij Total War, lahko vidimo pred sabo celo paleto naslovov, ki so se iz zgodovinskih obdobij pojavili tudi v fantazijskih barvah Warhammerja. Angleški razvijalec Creative Assembly za to serijo skrbi že dolga leta, a morda najbolj pomembna igra te franšize je izšla leta 2004 pod imenom Total War: Rome.

To je bil namreč prvi naslov v tej seriji, ki je na bojišče zvlekel prave 3D enote in igralci smo kar naenkrat lahko uživali v masovnih bitkah in se res počutili kot general iz nebes. Po vsem tem času se je razvijalec odločil, da si ta legendarna igra zasluži nekaj olepšave in tako je bil uradno napovedan projekt Total War: Rome Remastered.

Razvijalec želi ohraniti duh izvirnika, tako da to ne bo popolna predelava v nov pogon, ampak le nadgradnja originala. A vseeno ta ne bo za odmet, saj bomo dobili podporo za 4K ločljivosti, boljše svetlobne učinke ter celo novo vsebino. Za igranje bo na voljo 16 novih ljudstev, ki jih bomo lahko obiskali tudi v prenovljenem dodatku Barbarian Invasion. Nekaj olepšave bo prejel tudi drugi dodatek Alexander, a tam se ne bo moč poigrati z novimi tabori.

Čaka nas tudi kup drugih izboljšav, kot je možnost sukanja pogleda na mapi sveta, nove ikone, prenovljeno večigralstvo in boljši sistem diplomacije.

Total War: Rome Remastered bo izšel 29. aprila za Windows 10, Linux in Mac platforme. Igra je že na voljo za prednaročilo na Steamu, lastniki originala pa si lahko nadgradnjo pridobite za polovično ceno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime