Alan Wake 2 naj bi bil v izdelavi, založil pa ga bo Epic Games

Lani sem bolj iz heca naložil igro Alan Wake in presenečeno opazil, da se ta 10 let stara igra danes še vedno dobro drži. Razvijalec Remedy Entertainment je vedno želel narediti tudi nadaljevanje, a ker je bil to takrat in še vedno je neodvisen razvijalec, so morali previdno izbirati svoje naslednje projekte.

Njihov zadnji naslov Control je bil precej dobro sprejet, razvijalec pa je napletel tudi prijateljske vezi z založnikom Epic Games, saj je igra sprva na PC-ju izšla ekskluzivno samo za Epic Games trgovino. To prijateljstvo naj bi se nadaljevalo in včeraj je Jeff Grubb, dobro znani vir precej zaupljivih informacij, v svojem prenosu v živo najavil, da sta založnik in razvijalec začela delati na uradnem nadaljevanju.

Vse to so samo govorice, a morda je res končno napočil za igro Alan Wake 2. Nenazadnje je razvijalec sporočil, da se vse njihove igre dogajajo v istem vesolju in da bodo v prihodnosti prepletali štorijalne vezi. To smo videli že v igri Control, ki je v svojem zadnjem DLC-ju obudila ravno Alana Waka in morda je bil to samo dražilnik za polno igro.

Remedy je leto nazaj najavil, da so z Epic Gamesom podpisali pogodbo za izdelavo dveh iger. Ena je bila takrat že v predprodukciji, druga pa naj bi bila po obsegu manjša, a naj bi se dogajala v isti franšizi in morda je vse to ravno Alan Wake.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime