LG ne bo več delal telefonov

Korejsko podjetje LG je bilo nekaj časa resen tekmec največjim proizvajalcem mobilnih telefonov in njihova serija telefonov Nexus ima še danes veliko privržencev. A njihov tržni delež je sčasoma začel padati, na trgu so se pojavili novi izzivalci in LG na področju mobilnikov sčasoma ni kazal več nobenega napredka, ampak čedalje večjo finančno luknjo.

V zadnjih petih letih so na segmentu mobilnih telefonov zaznali 4,5 milijarde dolarjev izgube in že dolgo je bilo očitno, da je treba na tem segmentu narediti spremembe. To je postalo še posebej očitno lani, ko je sredi globalne pandemije Samsung zabeležil rekordno prodajo in v obtok poslal kar 256 milijonov naprav, medtem ko je LG razposlal komaj 23 milijonov svojih telefonov.

Tržni delež LG telefonov po celem svetu.

LG je bil dejaven predvsem na področju srednje cenovnih telefonov, a tam so se v zadnjih letih pojavili močni kitajski tekmeci, kot so Xiaomi, OnePlus in Oppo. Na koncu je LG izpadel iz prve sedmerice največjih proizvajalcev telefonov, kar je bil še zadnji žebelj v njihovi krsti. Sicer so lani še poskušali nekaj inovirati in predstavili so telefon LG Wing, ki pa je bil po mojem skromen mnenju ena najbolj neumnih naprav na trgu pametnih telefonov, ki je verjetno na koncu ni kupil nihče.

Wing je bil sicer originalen izdelek, a že od začetka obsojen na propad. Kdo za vraga bo prilagajal svoje aplikacije za tole?

Korejci so tako danes uradno najavili, da izstopajo iz trga mobilnih telefonov in svoje napore bodo vložili v druge tehnologije, kot je denimo proizvodnja komponent za električne avtomobile.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime