Yahoo Answers spletna stran bo maja za vedno zaprla svoja vrata

Yahoo Answers je ena tistih spletnih strani na katere gre človek predvsem zaradi rezultatov Google iskanja, kot pa da bi namensko njihov URL vtipkal v svoj brskalnik. Kljub temu je ta stran uživala v milijonskih klikih, saj je nudila odgovore na velikokrat butasta vprašanja, ki jih ni nihče preveč nadzoroval.

Yahoo

Čeprav ste na strani včasih našli odgovore na povsem legitimna vprašanja, ste včasih naleteli tudi na smešne zadeve, ob katerih niti ne veš, ali je človek resno mislil ali pa se je samo malce hecal. Vzemimo za primer nekoga, ki je internet spraševal, kako za vraga se izključi Caps Lock ali pa enega uporabnika, ki ga je kot mladega ugriznila želva in ga je zdaj strah piti pomarančni sok.

Vse te zadeve so smešne, a takšen hec ni poceni, saj vzdrževanje strežnikov stane evre. Yahoo je bil za ceno 5 milijard dolarjev leta 2017 kupljen iz strani VerizonMedia Group, ti pa so se sedaj odločili, da je napočil čas, da se Yahoo Answers za vedno poslovi. Uporabniki interneta strani namreč več ne obiskujejo tako pogosto, Reddit pa jim je tudi odgriznil lep delež prometa.

Na Yahoo Answers od 20. aprila dalje ne bo več mogoče objavljati vprašanj ali pa podajati odgovore. Stran bo dokončno pobrisana 4. maja, uporabniki pa lahko do 30. junija zaprosijo za prenos datotek svojih vprašanj in odgovorov, nakar bodo ti podatki izgubljeni za vedno.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime